Τζώρτζογλου: «Τα λάθη των διαιτητών δεν είναι υπέρ μιας ομάδας»

Για το κλίμα που επικρατεί στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, τα υποψήφια προπονητικά κέντρα αλλά και τη διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο σχολίασε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Νίκος Τζωρτζόγλου.

Τζώρτζογλου: «Τα λάθη των διαιτητών δεν είναι υπέρ μιας ομάδας»

Στην ΕΡΑ Σπορ μίλησε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Νίκος Τζωρτζόγλου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ύστερα από την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, αλλά και τα νικηφόρα αποτελέσματα κόντρα σε Αγγλία και Ιρλανδία για το UEFA Nations League.

Αναφέρθηκε επίσης στα υποψήφια προπονητικά κέντρα, εκ των οποίων ένα θα «στεγάσει» τα τμήματα της εθνικής όπως και τα γραφεία της ΕΠΟ.

Δεν παρέλειψε να πάρει θέση και για τα λάθη ης διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα οποία χαρακτήρισε πως δεν είναι υπέρ μιας ομάδας.

Δείτε μέρος των δηλώσεών του:

«Για το θάνατο του Μπάλντοκ και τις αντιδράσεις στους κόλπους της Εθνικής: Ήταν ένα τριήμερο συγκλονιστικό μοναδικό με ανάμεικτα συναισθήματα. Η θλιβερή είδηση του θανάτου του Μπάλντοκ αντιλαμβάνεστε τι δημιούργησε στις τάξεις της εθνικής ομάδας . Μπορεί να λειτούργησε και θετικά γιατί αυτό που έβγαλε η ομάδα ήταν πραγματικά συγκλονιστικό. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια εμφάνιση. Παίξαμε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο σε ένα ιστορικό γήπεδο με 90.000 κόσμο. Ήταν στιγμές τραγικές, θλίψης, ο Τζορτζ με όλους τους παίκτες ήταν φίλος κι αυτό το έκανε ακόμα πιο θλιβερό. Το αποτέλεσμα ταρακούνησε όχι μόνο την Ευρώπη αλλά τον πλανήτη και επηρέασε την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη, που θύμησε παλιές ένδοξες ημέρες. Ο αγώνα με την Αγγλία θα είναι τελικός για την πρώτη θέση του ομίλου. Πιστεύω ότι και στο ΟΑΚΑ θα έχουμε sold out.

Για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής: Υπάρχουν τρεις υποψήφιοι χώροι. Παιανία, Ελληνικό κι ένας ακόμα χώρος στην περιοχή της Παιανίας. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ανακοινώσουμε ότι έχουν προχωρήσει στην επιλογή του χώρου, στις συμβάσεις. Εκεί θα βρίσκονται όλες οι εθνικές ομάδες, ξενώνες και τα γραφεία της ΕΠΟ.

Για τη διαιτησία: Η ΚΕΔ επελέγη από τον Ροσέτι και την UEFA. Είναι διαιτητές υψηλού κύρους. Με ομόφωνη απόφαση των μεγάλων. Λάθη γίνονται και θα γίνονται. Αυτό που πρέπει να δούμε αν τα λάθη είναι με σκοπιμότητα και προς μια πλευρά. Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές σε όλα τα ντέρμπι έχουμε δαιτητές από μεγάλα πρωταθλήματα ή ελίτ. Τα λάθη των διαιτητών δεν είναι μονόπλευρα. Πάντα υπέρ μιας ομάδας και κατά μιας άλλης.

Για τις επισκέψεις παραγόντων στην ΕΠΟ με αφορμή τη διαιτησία: Η συζήτηση με τον Ηιλιόπουλο όπως πληροφορήθηκα από τον πρόεδρο ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Αρμόδιος είναι ο Λανουά. Αυτός και οι συνεργάτες του έχουν την ευθύνη είναι μια εκατό τοις εκατό ανεξάρτητη επιτροπή που δεν επηρεάζεται από κανέναν. Θεωρώ σίγουρο ότι τη νέα σεζόν θα υπάρχει και το ημιαυτόματο οφσάιντ και τα λάθη θα περιοριστούν».