Θάνατος Μπάλντοκ: Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή και οι τοξικολογικές - Τα πρώτα στοιχεία

Οι δηλώσεις του επίτιμου πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής για το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, εν αναμονή του ιατροδικαστικού πορίσματος.

Θάνατος Μπάλντοκ: Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή και οι τοξικολογικές - Τα πρώτα στοιχεία

Στην πισίνα του σπιτιού του εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης (9/10) ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, με τη ΕΛΑΣ να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης του απροσδόκητου θανάτου του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για θάνατο από παθολογικά αίτια ενώ αναμένεται το ιατροδικαστικό πόρισμα και οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένονται κατά πάσα πιθανότητα εντός της ημέρας (10/10).

Όπως δήλωσε στο ACTION24 ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, βρέθηκαν δύο ποτήρια στο τραπέζι του σπιτιού του, με την ΕΛΑΣ να συγκεντρώνει υλικό από τι κάμερες ασφαλείας με σκοπό να διαπιστώσει αν υπήρχε και άλλο άτομo στο σπίτι του στη Γλυφάδα το μοιραίο βράδυ.

«Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρχαν δύο ποτήρια στο τραπέζι. Ψάχνουν να δουν μήπως ήταν κάποιος εκεί από τις κάμερες. Ποιες ήταν οι αιτίες του θανάτου… Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για ανακοπή, για πνιγμό. Θα το πουν οι ιατροδικαστές. Σκονισμένο το τραπέζι…», σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο: «δεν υπήρχαν σημάδια ή μώλωπες, ένα τραπεζάκι με δύο ποτήρια και η έρευνα επικεντρώνεται αν υπήρχε κάποιος εκεί. Απ’ ότι φαίνεται πάντως τα αίτια ήταν παθολογικά. Δεν δείχνει εγκληματική ενέργεια».

Σχετικά με τα δύο ποτήρια, εξήγησε πως: «Μπορεί ο άνθρωπος στο ένα να είχε νερό στο άλλο το ποτό του. Μπορεί χίλια δυο. Θα δούμε».

Την έρευνα έχει αναλάβει υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι δεν βρέθηκαν μώλωπες ή άλλα σημάδια πάλης.