Μπαρτσελόνα: Η κρίση έχει ήδη κοστίσει στους Καταλανούς 120 με 140 εκατομμύρια ευρώ

Τεράστια είναι η οικονομική ζημιά που έχει επιφέρει στην Μπαρτσελόνα η πανδημία του κορονοϊού καθώς ο αντιπρόεδρος επί των οικονομικών, Ζόρντι Καρντονέρ υποστηρίζει πως η κρίση έχει κοστίσει 120 με 140 εκατομμύρια ευρώ 

Μπαρτσελόνα:  Η κρίση έχει ήδη κοστίσει στους Καταλανούς 120 με 140 εκατομμύρια ευρώ

Τεράστια είναι η οικονομική ζημιά που έχει επιφέρει στην Μπαρτσελόνα η πανδημία του κορονοϊού καθώς όπως τόνισε με δηλώσεις του στο ESPN, ο αντιπρόεδρος επί των οικονομικών του συλλόγου, Ζόρντι Καρντονέρ, η κρίση έχει ήδη κοστίσει στους Καταλανούς ποσό που κυμαίνεται από 120 έως 140 εκατ. ευρώ!

Η «Μπάρτσα» έχει χάσει μέχρι τώρα περίπου 50 εκ. από τις πωλήσεις εισιτηρίων και το μουσείο του συλλόγου, 39 εκ. από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και περίπου 20-25 από χαμένα διαφημιστικά έσοδα που προέρχονται από τις δράσεις του συλλόγου.
Ο συνολικός «αντίκτυπος» στα έσοδα κυμαίνεται ήδη μεταξύ 120 και 140 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τον Καρντονέρ: «Αυτό γνωρίζουμε σήμερα. Σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες. Οι δαπάνες θα πρέπει να μειωθούν. Μέχρι τον Φεβρουάριο βελτιώσαμε τον προϋπολογισμό, η θέση μας ήταν επιτυχής και ανυπομονούσαμε για ένα καλό τέλος του οικονομικούς έτους. Τότε όμως, τα πρωταθλήματα διεκόπησαν και τα έσοδά μας μειώθηκαν δραστικά».

Ο παράγοντας της Μπαρτσελόνα, επανέλαβε -πολύ πιο έντονα αυτή τη φορά- την πρόθεση του συλλόγου να βρει έναν χορηγό μακράς διάρκειας για την ονομασία του γηπέδου: «Τα έσοδα της πρώτης χρονιάς από αυτό (σ.σ. ονομασία του γηπέδου) θα πάνε για τα θύματα του κορονοϊού και τα επόμενα 25 για εμπορικούς σκοπούς. Για τις περικοπές στα συμβόλαια οι παίκτες ήταν πολύ θετικοί. Κατάλαβαν την κατάσταση από την αρχή. Είναι έτοιμοι να κάνουν αυτήν την προσπάθεια, επειδή γνωρίζουν ότι αυτή η κατάσταση είναι κάτι πολύ σοβαρό».

Σε ότι αφορά δε αφορά την πιθανότητα «επανεκκίνησης» της LaLiga τον Ιούνιο, ο Καρντονέρ ήταν πολύ προσεκτικός: «Κάθε μέρα έχουμε νέα δεδομένα. Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς, να φροντίζουμε τους παίκτες μας και την υγεία τους. Αυτή είναι η Νο1 προτεραιότητα, αλλά και το Νο2 και το Νο3... Δεν θα πάρουμε ρίσκο. Θέλουμε να επιστρέψει ο ανταγωνισμός με τον ασφαλέστερο τρόπο. Εάν όχι, δεν θα είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε. Μιλάμε για ανθρώπους, τη ζωή τους και τις οικογένειές τους».

Επιστρέφοντας στον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει στη Μπαρτσελόνα η πανδημία, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου πρόσθεσε πως «το πρωτάθλημα ενδέχεται να παίζεται με κλειστές πόρτες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021. Όσοι πληρώνουν συνδρομή στο κλαμπ θα έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους ανθρώπους που προέρχονται από το εξωτερικό. Οι μεταγραφές θα περιοριστούν και σε πολλές περιπτώσεις ανά την Ευρώπη θα υπάρξουν ανταλλαγές. Ετοιμάζουμε τον προϋπολογισμό για την επόμενη σεζόν και θα προσαρμόσουμε τα έξοδά μας, ανάλογα με τα έσοδα που θα έχουμε. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν το κλαμπ θα υποφέρει στο να διατηρήσει την ποιότητα της ομάδας μας. Αυτό δεν θα συμβεί. Επειδή η βασική οικονομική μας κατάσταση είναι σταθερή (σ.σ. το κλαμπ είχε συνολικά, καθαρά κέρδη 190 εκατ. Ευρώ από το 2011 και μετά), αυτό δεν θα μας επηρεάσει με τον ίδιο τρόπο όπως θα γίνει σε άλλα κλαμπ».