Η Premier League απαντά για την «έλλειψη αλληλεγγύης»
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της αθλητικής επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζούλιαν Νάιτ, ζήτησε από την κυβέρνηση να απαιτήσει φόρο στους συλλόγους της Premier League, δεδομένου πως θεωρεί ότι δεν υποστηρίζει επαρκώς οικονομικά την πανδημία του κορονοϊού.
Ο γενικός διευθυντής της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, απάντησε μέσω επιστολής, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο οικονομικός αντίκτυπος είναι σημαντικός στον τομέα μας, ενώ οι απώλειες υπολογίζονται σε ένα δισεκατομμύριο λίρες (1,13 δις. ευρώ), εάν δεν συνεχισθεί η χρονιά».
Από Αγγλία μόνο η Γουέστ Χαμ κοιτάζει σοβαρά τον Σα
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Και παρά το ενδεχόμενο αυτό, ανακοινώθηκε πως οι αγγλικοί σύλλογοι, συμφώνησαν να δώσουν 140 εκατομμύρια ευρώ στις ομάδες των μικρότερων κατηγοριών, προκειμένου να αποφευχθεί η περίπτωση πτώχευσης. Παράλληλα, δόθηκαν 22 εκατομμύρια ευρώ στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) και στο σύστημα δημόσιας υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο καταπολεμά την πανδημία, ενώ οι σύλλογοι πρότειναν μείωση στους μισθούς των παικτών κατά 30%.
Τζον Φαν'τ Σιπ: «Μένουμε σπίτι, Μένουμε ενωμένοι» (vid)
Ωστόσο, μετά από τηλεφωνική συνδιάσκεψη, το περασμένο Σάββατο (4/4), η ένωση επαγγελματιών παικτών εξήγησε ότι «η προτεινόμενη μείωση των μισθών κατά 30% για τη διάρκεια μιας δωδεκάμηνης περιόδου, θα σήμαινε περικοπές μισθών πέραν των 500 εκατομμυρίων λιρών και απώλεια περισσότερων από 200 εκατομμύρια λίρες σε φορολογικές εισφορές. Τι αποτέλεσμα θα είχε αυτή η απώλεια εσόδων για την κυβέρνηση στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας»;
Ξαναγοράζει ο Μαρινάκης τη Νότιγχαμ; Το τρελό σενάριο της Daily Mail
Σχετικά με την απόφαση ορισμένων ομάδων να χρησιμοποιήσουν την εργασία με μειωμένο ωράριο -όπως η Τότεναμ- που προκάλεσε πραγματική κατακραυγή στην Αγγλία, ο Μάστερς παραδέχεται ότι «ο περιορισμός πρέπει να ισχύει για όλους», ενώ αναγνωρίζει ότι «οι σύλλογοι λαμβάνουν την απόφασή τους, χωρίς διαβούλευση και σύμφωνα με τις προβλέψεις τους. Κάθε σύλλογος, θα έχει την δική του θέση. Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τις πολύ μεγάλες απώλειες που θα αντιμετωπίσουμε και, ελλείψει αυτού, οι ομάδες ή άλλες επιχειρήσεις που εξαρτώνται από το ποδόσφαιρο για το εισόδημά τους, θα σταματήσουν τις δραστηριότητές τους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ