Γιατί ο Βενγκέρ προειδοποιεί την Τότεναμ για Κέιν
O Αρσέν Βενγκέρ αναφέρθηκε στη θητεία του στην Άρσεναλ, ενώ προειδοποίησε την Τότεναμ για ενδεχόμενη πώληση του Χάρι Κέιν εξαιτίας της πολυδάπανης κατασκευής του νέου της γηπέδου.
Η κατασκευή ενός νέου γηπέδου φυσικά φέρνει χρήματα σε μια ομάδα και αποτελεί διαρκής πηγή εσόδων. Ο Αρσέν Βενγκέρ, όμως, θεωρεί ότι υπάρχει μια άλλη πλευρά στο συγκεκριμένο ζήτημα και κατέθεσε την άποψη του, φέρνοντας ως παράδειγμα την Άρσεναλ.
Το 2006 οι «κανονιέρηδες» μετακόμισαν από το Χάιμπουρι στο Έιμιρετς. Η απόφαση αυτή έφερε έσοδα στο σύλλογο, ωστόσο δημιούργησε και πολλά προβλήματα.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Αλσατός τεχνικός, η Άρσεναλ δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί άλλες ομάδες της Premier League σε επίπεδο μεταγραφών, αφού οι τιμές τους ανέβηκαν κατά πολύ τα τελευταία χρόνια με τους Λονδρέζους να μην μπορούν να ακολουθήσουν οικονομικά, λόγω του δανείου που όφειλαν να αποπληρώσουν.
Για το λόγο αυτό, ο Αρσέν Βενγκέρ προειδοποίησε την Τότεναμ ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πουλήσει τον Χάρι Κέιν για να αντέξει οικονομικά την κατασκευή του νέου της γηπέδου, το οποίο υπολογίζεται ότι θα κοστίσει συνολικά περίπου ένα δισεκατομμύριο λίρες!
Αναλυτικά ο Αλσατός τεχνικός ανέφερε:
«Υπάρχουν αρκετά πράγματα που έχουν αλλάξει από την ημέρα που η Άρσεναλ μετακόμισε στο νέο στάδιο. Το κόστος μιας μεταγραφής αυξήθηκε αρκετά. Οι τιμές πήγαν προς τα πάνω, όπως και το κόστος κατασκευής ενός σταδίου διπλασιάστηκε. Το κόστος μιας μεταγραφής τριπλασιάστηκε ή τετραπλασιάστηκε.
Όταν χτίζαμε το γήπεδο η απόκτηση ενός παίκτη των δέκα εκατομμυρίων ήταν μεγάλη. Σήμερα ένας παίκτης σαν τον Χάρι Κέιν δεν ξέρω πόσο θα μπορούσε να πουληθεί. Ίσως για 100 εκατομμύρια; Μπορεί να πάρουν μεγαλύτερη προσφορά, όμως είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουν.
Αποφασίσαμε να πάμε σε ένα καινούριο στάδιο για να έχουμε περισσότερα να ξοδέψουμε για νέους παίκτες. Αυτό δε συνέβη στην πραγματικότητα αφού οι άλλοι σύλλογοι χρησιμοποίησαν άλλες μεθόδους. Είχαμε διπλό μειονέκτημα. Έπρεπε να αποπληρώνουμε το δάνειο και παράλληλα να αντιμετωπίζουμε τον ανταγωνισμό ο οποίος έβρισκε μεγαλύτερες πηγές εσόδων από εκείνες που είχαν συνήθως».