Οι χειρότερες μεταγραφές στην Ευρώπη: Πρώην του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και Μήτρογλου (pics)
Το βρετανικό «FourFourTwo» έφτιαξε μια λίστα με τις 10 χειρότερες χειμερινές μεταγραφές στην Πρέμιερ Λιγκ. Στην λίστα βρίσκονται Μήτρογλου, Μακούν, Σάμπα και Μπουμσόνγκ.
Στην Αγγλία συνηθίζουν να ασχολούνται με τις αποτυχημένες μεταγραφές παικτών σε συλλόγους.
Αυτήν την φορά, το βρετανικό «FourFourTwo» συμπλήρωσε μια λίστα με τις 10 χειρότερες μεταγραφές που κόστισαν και αρκετά χρήματα. Η παρακάτω λίστα δείχνει τους 10 παίκτες που κόστισαν ένα μεγάλο ποσό και δεν κατάφεραν να στεριώσουν στους νέους τους συλλόγους. Όλες οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν την χειμερινή περίοδο.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Μερικoί εξ αυτών έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα και συγκεκριμένα έχουν φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Νο. 10 Χουάν Κουαδράδο
Ο Κουαδράδο μετακόμισε από την Φιορεντίνα στην Τσέλσι το 2015 έναντι του ποσού των 32 εκατ. ευρώ! Ο Κολομβιανός άσος αγωνίστηκε μόλις 15 φορές με την φανέλα της Τσέλσι με απολογισμό μόλις μια ασίστ. Τα επόμενα δύο χρόνια δόθηκε δανεικός στην Γιουβέντους η οποία έδωσε το 2017 περίπου 25 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει.
Νο. 9 Ζαν Μακούν
Το 2011 η Άστον Βίλα έδωσε 7,5 εκατ. ευρώ στην Λυών για να κάνει δικό της τον Ζαν Μακούν. Ο Καμερουνέζος στην τέταρτη εμφάνιση του στην Βίλα δέχθηκε κόκκινη κάρτα και τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές. Τελικά ο Μακούν έπαιξε μόλις 8 φορές με την φανέλα της Άστον Βίλα με απολογισμό... μία κόκκινη κάρτα και τρεις κίτρινες. Μετά από 6 μήνες στην Αγγλία, ο Μακούν δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό για ένα έτος έναντι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ. Σε 30 συμμετοχές στην Ελλάδα είχε 2 γκολ, 2 ασίστ και καμία κάρτα στο ενεργητικό του.
Νο. 8 Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ
Το 2005 η Νιουκάστλ αποφάσισε να πληρώσει 11,3 εκατ. ευρώ στην Ρέιντζερς για να αγοράσει τον κεντρικό αμυντικό με καταγωγή από την Γαλλία, τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Η χρονιά του ξεκίνησε καλά στην αγγλική ομάδα, αλλά στην συνέχεια τα πολλά αμυντικά λάθη τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου. Συνολικά αγωνίστηκε 58 φορές χωρίς να έχει γκολ ή ασίστ, αλλά μόνο 3 κίτρινες και 1 απευθείας κόκκινη κάρτα. Το 2010 μετακόμισε από την Λυών στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» θα μπορούν να τον θυμούνται για τις γκάφες του στην άμυνα και για το σχεδόν 1 εκατ. ευρώ μισθό!
Νο. 7 Μπένι ΜακΚάρθι
Ο Μπένι ΜακΚάρθι μετακόμισε το 2010 στην Γουέστ Χαμ. Το ποσό που πήρε η Μπλάκμπερν από την μεταγραφή άγγιξε τα 2,6 εκατ. ευρώ. Ο επιθετικός που κάποτε άξιζε 15 εκατ. ευρώ στις 14 φορές που αγωνίστηκε με την Γουέστ Χαμ δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε ένα γκολ. Μετά από 14 μήνες οι δύο πλευρές έλυσαν την συνεργασία τους και ο ΜακΚάρθι έφυγε ως ελεύθερος.
Νο. 6 Κρις Σάμπα
Η ΚΠΡ πλήρωσε αρκετά λεφτά για να κάνει δικό της τον σέντερ-μπακ της Ανζί Μαχατσκαλά, Κρις Σάμπα. Η αγγλική ομάδα έδωσε συγκεκριμένα 15 εκατ. ευρώ στην ρώσικη ομάδα και 400.000 λίρες εβδομαδιαίος μισθός στον Σάμπα. Τα πράγματα δεν κύλησαν όπως είχαν σχεδιάσει την ΚΠΡ με αποτέλεσμα ο Σάμπα να επιστρέψει στην Ανζί σε λιγότερο από 6 μήνες. Ο Κρις Σάμπα το 2016 συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό αλλά δεν κατάφερε να πετύχει πολλά πράγματα. Μόλις 6 συμμετοχές με τους «πράσινους» και αποχώρησε όταν ο Ουζουνίδης του είπε πως δεν τον υπολογίζει και έτσι έλυσε το συμβόλαιο του με την διοίκηση.
Νο. 5 Αφόνσο Άλβες
Η Μίντλεσμπρο δαπάνησε 17 εκατ. ευρώ για να φέρει στην Αγγλία τον σέντερ φορ από την Χέρενφεν. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε απολογισμό 48 γκολ σε 50 συμμετοχές στην Ολλανδία αλλά στην Μίντλεσμπρο σκόραρε μόλις 13 φορές σε 49 συμμετοχές του. Πουλήθηκε στην Αλ Σάαντ μετά από 1,5 χρόνο.
Νο. 4 Γκουίντο Καρίγιο
Η Σαουθάμπτον έδωσε 22 εκατ. ευρώ για τον Καρίγιο της Μονακό το 2018. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε συμμετοχή σε 43 γκολ σε 133 συμμετοχές στην Εστουδιάντες. Τον πήρε η Μονακό με 9 εκατ. ευρώ και μετά από 2,5 χρόνια στην Μονακό με 21 γκολ σε 95 αγώνες μετακόμισε στην Αγγλία και την Σαουθάμπτον. Στην Αγγλία αγωνίστηκε μόλις 10 φορές χωρίς να καταφέρει να σκοράρει ούτε μια φορά. Μετά από 6 μήνες, οι «Άγιοι» τον έδωσαν δανεικό στην Λεγκανές στην οποία θα βρίσκεται μέχρι το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός μάλιστα είχε προσεγγίσει τον νεαρό αργεντινό άσο το 2015.
Νο. 3 Κώστας Μήτρογλου
Τον Ιανουάριο του 2014 η Φούλαμ έδωσε 15,2 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για να κάνει δικό της τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Έλληνας σέντερ φορ ξεκίνησε ως βασικός σε μόλις 1 ματς όσο ήταν στην Φούλαμ. Συνολικά είχε 3 συμμετοχές.
Νο. 2 Φερνάντο Τόρες και Άντι Κάρολ
Τον Γενάρη του 2011 ο Φερνάντο Τόρες μετακόμισε στην Τσέλσι έναντι του ποσού των 58,5 εκατ. ευρώ από την Λίβερπουλ. Στην Τσέλσι δεν τα κατάφερε και σε 172 συμμετοχές είχε απολογισμό μόλις 45 γκολ. Συνολικά 20 γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος σε 3,5 χρόνια... Η Λίβερπουλ την πάτησε την ίδια χρονιά καθώς ξόδεψε 41 εκατ. ευρώ για τον Άντι Κάρολ της Νιουκάστλ. Σε 58 αγώνες πέτυχε μόλις 11 γκολ.
Νο. 1 Σάβιο Ενσερέκο
Η Γουέστ Χαμ σπατάλησε 8,5 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον εξτρέμ της Μπρέσια με καταγωγή από την Ουγκάντα, Σάβιο Ενσερέκο. Στο διάστημα που έμεινε στην Γουέστ Χαμ αγωνίστηκε μόλις 11 φορές αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει δύο ασίστ. Η καριέρα του φαίνεται πως ήταν μια φούσκα καθώς δεν κατάφερε να στεριώσει πουθενά με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να αγωνίζεται στην Λιθουανία, στο Καζακστάν και στην Βουλγαρία.