Ολυμπιακός - Ταλίνα Κάλεβ 5-0: «Ερυθρόλευκοι» πέντε αστέρων (highlights)

Η Κ19 του Ολυμπιακού συνέτριψε με 5-0 την Ταλίνα Κάλεβ στον Ρέντη για τη δεύτερη φάση του Domestic Champions Path του UEFA Youth League.

Ολυμπιακός - Ταλίνα Κάλεβ 5-0: «Ερυθρόλευκοι» πέντε αστέρων (highlights)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Κ19 του Ολυμπιακού τις υποχρεώσεις της στο φετινό UEFA Youth League. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στον Ρέντη την Ταλίνα Κάλεβ με 5-0 για τη δεύτερη φάση του Domestic Champions Path (μονοπάτι πρωταθλητών).

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι και πίεσε γρήγορα για την επίτευξη ενός τέρματος. Σημείο αναφοράς στην επίθεση των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Αντώνης Παπακανέλλος, ο οποίος σημείωσε δύο ασίστ και ένα γκολ αποδεικνύοντας πόσο ταλέντο διαθέτει μεσοεπιθετικά.

Στο 2ο λεπτό ο Καρκατσάλης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κόρνερ και το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση των φιλοξενούμενων. Ο Τζουρίσο βγήκε απέναντι στον Γεωργακόπουλο, ο οποίος τον νίκησε διατηρώντας έτσι ανέπαφη την εστία του. Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου η ομάδα του Πειραιά έφτασε κοντά στο 1-0. Ο Αλαφάκης έκανε το γύρισμα και ο Πάλου σταμάτησε την μπάλα πριν εκείνη φτάσει στον ανενόχλητο Παπακανέλλο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Λιατσικούρας έκανε ωραία ατομική ενέργεια και επιχείρησε το σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Λίκερ.

Στο 36ο λεπτό ήρθε η φάση για το πρώτο γκολ του αγώνα. Ο Παπακανέλλος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά και με μία σέντρα ακριβείας βρήκε τον Γιουσούφ, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ με το κεφάλι. Πέντε λεπτά μετά οι πρωταθλητές Ευρώπης ζευγάρωσαν τα τέρματά τους. Ο Παπακανέλλος τσίμπησε ωραία την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή και πάσαρε στον Τουφάκη που με ιδανικό πλασέ έγραψε το 2-0.

Στην επανάληψη οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν ρυθμούς και στην πρώτη φάση σημείωσαν το 3-0. Ο Αλαφάκης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Παναγάκος με ωραία προβολή με το εξωτερικό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Εσθονών. Στο 56ο λεπτό ο Παπακανέλλος επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής και ύστερα από κόντρα στα αντίπαλα σώματα σημείωσε το 4-0 ολοκληρώνοντας ιδανικά την εμφάνισή του.

Στην συνέχεια ο Πιτό φρέσκαρε την ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι δεν σταματούσαν να πιέζουν τον αντίπαλο. Ο ρυθμός έπεσε στην πορεία του αγώνα, αλλά οι Πειραιώτες βρήκαν και πέμπτο γκολ. Ο Λίγδας έβγαλε ωραία μακρινή μπαλιά με αποδέκτη τον Γιουσούφ, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με μία επαφή σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Έτσι η Κ19 του Ολυμπιακού μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς της 6ης Νοεμβρίου στην Εσθονία. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει είτε την Ζμπροϊόφκα Μπρν από την Τσεχία, είτε την Τρέντσιν από την Σλοβακία.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ολυμπιακός - Ταλίνα Κάλεβ 5-0

Σκόρερ: 36', 85' Γιουσούφ, 41' Τουφάκης, 48' Παναγάκος, 56' Παπακανέλλος

Γήπεδο: Προπονητικό Κέντρο Ρέντη

Διαιτητής: Μαρκ Νάγκτεγκαλ (Ολλανδία)

Κίτρινη: Αλαφάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πιτό): Γεωργακόπουλος, Καρκατσάλης (88′ Πλειώνης), Πρεκατές, Παναγάκος, Γιωτόπουλος (61′ Σιώζιος), Λιατσικούρας, Τουφάκης, Αλαφάκης (71′ Ρολάκης), Πνευμονίδης (61′ Λίγδας), Παπακανέλλος (71′ Φίλης), Γιουσούφ.

ΤΑΛΙΝΑ ΚΑΛΕΒ (Μεϊχέλ): Λίκερ, Κιρτ (74′ Ουκίβι), Τσερνάκοβ, Κατζάρι, Κολό, Σαλ Αλ Σαλέρ (60′ Τρέουφελντ), Πάλου (86′ Κοραστέλιοβ), Νίγκουλα (74′ Λάις), Σουρόγκιν, Τζουρίσο (86′ Λασν), Ιλβές.