Χιμένεθ: «Είμαι εδώ γιατί οι προηγούμενοι προπονητές δεν πέτυχαν»

Το ΑΠΟΕΛ παρουσίασε σήμερα (15/10) το νέο του προπονητή, Μανόλο Χιμένεθ, με τον Ισπανό να παραχωρεί και τις πρώτες του δηλώσεις. 

Χιμένεθ: «Είμαι εδώ γιατί οι προηγούμενοι προπονητές δεν πέτυχαν»

Ο Μανόλο Χιμένεθ κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του στην τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ, τόνισε:

«Έχω παρακολουθήσει ευρωπαϊκούς αγώνες του ΑΠΟΕΛ και ξέρω το μέγεθος του. Είναι μία σημαντική πρόκληση για μένα ο ΑΠΟΕΛ, αλλά και για τους συνεργάτες μου. Θα υπηρετήσω το κλαμπ με αφοσίωση. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα πρόκληση μου. Για μένα μετά από τόσα χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει σημαντικότερο συστατικό από το κίνητρο, έχω κίνητρο, πλέον είμαι συνδεδεμένος με την ΑΕΚ και τη Σεβίλλη, ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή είμαι προπονητής του ΑΠΟΕΛ και έχω εδώ τη προσοχή μου. Υπόσχομαι να δουλέψω και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Για την φιλοσοφία του: «Θα ήθελα να περάσω τη δική μου φιλοσοφία, αυτή είναι οι νίκες με καλό ποδόσφαιρο, αυτό είναι καλύτερο. Για εμένα σημασία έχει η νίκη. Οι παίκτες μου θέλω να προσπαθούν, θα ζητήσω από τους παίκτες το 100%. Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι πάντοτε το επόμενο. Η φιλοσοφία μου είναι δουλειά, αφοσίωση και νίκη».

Για τα στοιχεία που θέλει να περάσει στην ομάδα: «Το πιο σημαντικό είναι να τους προσφέρω και να μου προσφέρουν τα μέγιστα. Οι φίλοι μας περιμένουν νίκες και πρέπει να δουλέψουμε για να το πετύχουμε ως ομάδα. Τα μαθηματικά στο ποδόσφαιρο δεν είναι απλά. Θα υπάρχουν και αγώνες που θα αξίζει να νικήσουμε και δεν θα τα καταφέρουμε και αγώνες που δεν θα αξίζουμε αλλά θα νικήσουμε. Μου αρέσει να κρατάμε περισσότερο την μπάλα και να σκοράρουμε περισσότερο από τον αντίπαλο. Θα προσαρμοστώ στους παίκτες που έχουμε, μου αρέσει να βάζω περισσότερα τέρματα από τον αντίπαλο, θέλω να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, θέλω να τους βγάλω τον καλύτερο τους εαυτό. Μου αρέσει το 4-4-2 αλλά εάν πρέπει να προσαρμοστώ σε κάτι άλλο θα το κάνω».

Αν είδε φετινά παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ και τι διαπίστωσε: «Είναι προφανές ότι είμαι εδώ γιατί οι προηγούμενοι προπονητές δεν είχαν την επιτυχία που ήθελαν. Είμαι βέβαιος ότι προσπάθησαν, αυτό θα κάνω εγώ. Θέλω να δω μια ομάδα που θα παίζει για το έμβλημα της ομάδας. Πρέπει όλοι να είναι προσηλωμένοι στο γήπεδο για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά ώρα για έργα. Μου αρέσει η ζω στο γήπεδο και γι’ αυτό κάνω αυτό το επάγγελμα. Αν είχα καλύτερα γόνατα θα ήμουν ποδοσφαιριστής και όχι προπονητής. Είναι προφανές ότι είμαι εδώ γιατί οι προηγούμενοι προπονητές δεν πέτυχαν, αλλά προσπάθησαν, το ίδιο θα κάνω και εγώ από τη μεριά μου.

Για το αν ξεχώρισε κάποιους ποδοσφαιριστές από το ρόστερ: «Ξέρω κάποιους παίκτες και είναι καταπληκτικοί, κάποιοι ήταν και μαζί μου, ενώ μερικούς τους είχα και ως αντίπαλους στην καριέρα μου. Αμέσως μόλις άρχισα να μιλώ με τον πρόεδρο άρχισα να βλέπω το ρόστερ και τα νούμερα. Θα τους μάθω καλύτερα στις προπονήσεις, τους ξέρω περισσότερο με τα νούμερα, παρά με τα ονόματα».

Εάν έχει πίεση: «Μου αρέσει η πίεση, είμαι δημιουργικός. Δούλεψα σε ομάδες με κόσμο και πίεση όπως η Σεβίλλη. Δούλεψα σε ομάδες που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια, πάλεψα για τίτλους, για εμένα δεν είναι προτεραιότητα η 2η θέση. Ξέρω τι σημαίνει πίεση αλλά να είναι καλό για την ομάδα. Ο τίτλος δεν έρχεται με την πίεση, έρχεται βλέποντας παιχνίδια με παιχνίδι. Θέλουμε ο κόσμος να έχει υψηλές προσδοκίες αλλά να μας στηρίζει παιχνίδι με παιχνίδι».

ΠΗΓΗ: shootandgoal