Τα δεδομένα που δημιουργούν την προοπτική για μια καλύτερη Ανόρθωση!

Είναι παραδεχτό από όλους ότι η Ανόρθωση έκανε τη καλύτερη φετινή της παρουσία στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα.

Τα δεδομένα που δημιουργούν την προοπτική για μια καλύτερη Ανόρθωση!

Υπάρχουν όμως περιθώρια για περεταίρω βελτίωση. Χρειάζεται οπωσδήποτε να παίξει σε ακόμα πιο ψηλό επίπεδο η ομάδα του Γιάννου Οκκά έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια.

Η προοπτική να δούμε την Ανόρθωση να λειτουργεί καλύτερα βασίζεται στα πιο κάτω δεδομένα.

Ο Αντρέ Τεσέιρα είναι ο πιο αξιόπιστος από τους κεντρικούς αμυντικούς της Ανόρθωσης. Ο Πορτογάλος λόγω τραυματισμού έπαιξε ελάχιστα. Ήταν στη εντεκάδα μόνο με τον Απόλλωνα. Επέστρεψε με τη Νέα Σαλαμίνα και μόλις βρει ρυθμό αναμένεται να μονιμοποιηθεί στην εντεκάδα. Εκτιμάται ότι μπορεί να φέρει ισορροπία στο κέντρο της άμυνας και μεγαλύτερη σιγουριά στο χτίσιμο του παιχνιδιού από πίσω.

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ πήρε πολύτιμα λεπτά συμμετοχής με τη Νέα Σαλαμίνα και είναι θέμα χρόνου (θα είναι πολύ χρήσιμο το φιλικό με Εθνικό) να βρεθεί στη καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Μεγάλος παίκτης με παραστάσεις σε κορυφαίο επίπεδο. Αν παίξει σύμφωνα με αυτά που μπορεί, δεδομένα θα αναβαθμίσει τη μεσαία γραμμή της Ανόρθωσης.

Η παρουσία του Ατανάς Ίλιεφ. Καταρχάς υπενθυμίζουμε ότι ο Βούλγαρος επιθετικός ήρθε στην Ανόρθωση στις 9 Σεπτεμβρίου. Χρειαζόταν χρόνο για να βρεθεί σε ένα αρκετά καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Με τη Νέα Σαλαμίνα ήταν το πρώτο ματς που ξεκίνησε βασικός στο πρωτάθλημα. Η παρουσία του Ίλιεφ μπορεί να έχει διπλό όφελος για την ομάδα. Όπως είδαμε στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, μπορεί να συνυπάρξει με τον Ράφα Λόπες και να ελευθερώσει τον Πορτογάλο ο οποίος μπορεί να είναι ακόμα καλύτερος ως δεύτερος επιθετικός. Επίσης αν ο Βούλγαρος φορ σκοράρει με τη συχνότητα που το έκανε τα προηγούμενα χρόνια, η Ανόρθωση θα γίνει πιο παραγωγική.

Ο συναγωνισμός που πάντα κάνει καλό. Με τη Νέα Σαλαμίνα ο Ρόγκουλιτς έμεινε στον πάγκο και πήρε την ευκαιρία του ο Στέφανος Χαραλάμπους ο οποίος αποδείχθηκε πιο χρήσιμος. Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός ήρθε για να είναι εντεκαδάτος αλλά μέχρι τώρα δεν βοήθησε την ομάδα. Λογικά θα πήρε το μήνυμα και οφείλει να προσπαθήσει περισσότερο. Στον πάγκο έμεινε επίσης ο Γκιούρτσο που ακόμα ψάχνεται.

Πηγή: protathlima.com