Ο Φαράζ υπέγραψε το διπλό της ΑΕΚ, 1-0 το ΑΠΟΕΛ

Σπουδαίο διπλό πήρε στη Λευκωσία η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε το ΑΠΟΕΛ με 0-1, χάρη στο τέρμα του Φαράζ.

Ο Φαράζ υπέγραψε το διπλό της ΑΕΚ, 1-0 το ΑΠΟΕΛ

Σπουδαίο διπλό πήρε στη Λευκωσία η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε το ΑΠΟΕΛ με 0-1, χάρη στο τέρμα του Φαράζ στην επανάληψη, προσπέρασε τους γαλαζοκίτρινους και πάει στη διακοπή με απόλυτη ηρεμία. Δεν συμβαίνει το ίδιο στο αντίπαλο στρατόπεδο που εισέρχεται σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση.

Καλύτερη σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας είχε την μπάλα και προσπαθούσε να διασπάσει τον αμυντικό κλοιό των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ.

Οι κιτρινοπράσινοι με κινητήριο μοχλό τον Αϊτόρ, έψαξε το τέρμα, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει το στόχο. Ο Ισπανός είχε δυο καλά σουτ, το πρώτο απέκρουσε ο Μπέλετς και το δεύτερο χτύπησε στο δοκάρι.

Ενδιάμεσα των δυο ευκαιριών οι γηπεδούχοι κατέγραψαν τη σημαντικότερη στιγμή τους. Ο Ελ Αραμπί έκανε εξαιρετική προσποίηση, ωστόσο αντί να τελειώσει την ευκαιρία, επέλεξε την πάσα στον Μαρκίνιος, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί της ΑΕΚ.

Με κλασική ευκαιρία των φιλοξενούμενων ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Καμπρέρα στο 49’ βγήκε απέναντι από τον Μπέλετς, αλλά το διαγώνιο σουτ του κατέληξε έξω.

ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ωστόσο η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο πιεστική ώστε να δημιουργήσει κινδύνους. Η κλεψύδρα άδειαζε και οι δυο ομάδες αναγκαστικά έπρεπε να ρισκάρουν.

Στο 76′ ο Καμπρέρα έχασε ευκαιρία, ωστόσο προτού αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης οι γηπεδούχοι, ο Φαράζ σκόραρε για το 0-1 και ουσιαστικά έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης.

Στο 89′ ο Αθανασιάδης έκανε σπουδαία απόκρουση σε κοντινό σουτ του Κόρμπου

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεμπάκ, Σούσιτς (74′ Κιντιγιά), Ντβάλι, Λαΐφης, Αμπάνια, Κοσταντίνοφ (54′ Τεχέρα), Πίζι (74′ Κόρμπου), Μαρκίνιος (85′ Ντράζιτς), Ντονγκαλά, Ελ Αραμπί.

Στον πάγκο: Περέιρα, Πέτροβιτς, Σιπριάνο, Μάγιερ, Τεχέρα, Μπα, Σατσιάς, Κιντιγιά, Ντράζιτς, Καττιρτζής, Κόρμπου, Πολυκάρπου.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λέδες, Ρόντεν (74′ Γκάμα), Φαράζ, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Πονς, Αϊτόρ (95′ Μιραμόν), Εκπολό, Ρομπέρζ, Καμπρέρα (89′ Σολ).

Στον πάγκο: Αλομέροβιτς, Παρασκευά, Σουάρεθ, Σολ, Γκάμα, Τσακόν, Ανγκέλσκι, Δημητρίου, Ενρίκες, Ματίας Γκονζαλεζ, Μιραμόν, Ναλί.

Κίτρινες: Πίζι / Αϊτόρ, Ρόντεν, Πονς

ΠΗΓΗ: shootandgoal