Ινιέστα: «Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Ισπανός θρύλος

Τέλος εποχής για τον Αντρές Ινιέστα που αποσύρεται σε ηλικία 40 ετών.

Ινιέστα: «Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Ισπανός θρύλος

Την απόφαση να βάλει τέλος στην σπουδαία καριέρα του έλαβε σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα ο Αντρές Ινιέστα.

Ο Ισπανός άσος που άφησε εποχή με την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με την «Relevo» θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 8 Οκτωβρίου, δίνοντας έτσι έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς το 8 ήταν το νούμερο στην φανέλα του με τους Καταλανούς.

Ξεκίνησε την καριέρα από την Αλμπαθέτε, ενώ ακολούθησε μια μακρά και άκρως επιτυχημένη πορεία στην Μπαρτσελόνα με την οποία κατέγραψε συνολικά 728 συμμετοχές σκοράροντας 57 τέρματα και μοιράζοντας 135 ασίστ. Με τα «μπλαουγκράνα» κατέκτησε τα πάντα έχοντας στη συλλογή του 4 Champions League, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 9 πρωταθλήματα, Σούπερ Καπ Ευρώπης, 6 Κόπα ντελ Ρέι και 7 Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Διεθνής με την εθνική Ισπανίας από το 2008 μέχρι και το 2012 κατέκτησε δυο Euro και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, όντας μάλιστα ο σκόρερ στον τελικό του 2010 στο Γιοχάνεσμπουργκ απέναντι στην Ολλανδία.

Το 2018 πήρε την απόφαση να αποχωρίσει από τη Μπαρτσελόνα μετακομίζοντας στην Ιαπωνία για τη Βίσελ Κόμπε, ενώ το 2023 φόρεσε τη φανέλα και της Emirates Club από την οποία αποχώρησε τον Ιούλιο του 2024.