Serie A: Χωρίς κόσμο το Τζένοα-Γιουβέντους

Η διοργανώτρια αρχή της Serie A αποφάσισε τη κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή του αγώνα Τζένοα-Γιουβέντους.

Serie A: Χωρίς κόσμο το Τζένοα-Γιουβέντους

Η φάση των 32 του Coppa Italia βρήκε τις δύο ομάδες της Γένοβας να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Η Σαμπντόρια εκείνη που πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση επικρατώντας με 6-5 της Τζένοα στα πέναλτι (μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια). Δυστυχώς, όμως, το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Αιτία τα άγρια επεισόδια που έλαβαν μέσα και έξω από το "Λουίτζι Φεράρις" το βράδυ της Τετάρτης (25/9) μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων. Αυτά εξελίχθηκαν τόσο πριν όσο και μετά το "Derby della Lanterna". Είχαν ως απολογισμό των τραυματισμό 38 ατόμων, μεταξύ των οποίων αρκετοί αστυνομικοί που προσπάθησαν να εξομαλύνουν την κατάσταση.

Τα συγκεκριμένα θλιβερά σκηνικά ήταν αναμενόμενο να φέρουν τιμωρίες. Αυτές έγιναν γνωστές με την Serie A να παίρνει την απόφαση να διεξαχθεί με κλειστό το "Λουίτζι Φεράρις" το Τζένοα - Γιουβέντους το Σάββατο (28/9) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Κεκλεισμένων των φιλάθλων θα είναι και η αναμέτρηση Σαμπντόρια - Γιούβε Στάμπια στις 4 Οκτωβρίου (Τζένοα και Σαμπντόρια έχουν κοινή έδρα).

Οι αποφάσεις εις βάρος των δύο ομάδων της Γένοβας δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Η διοργανώτρια αρχή απαγόρευσε στους οπαδούς και των δύο ομάδων να μετακινηθούν στα τρία επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια.

Έτσι, η Τζένοα θα παίξει χωρίς κόσμο στο πλευρό της τα παιχνίδια με Αταλάντα (5/10), Λάτσιο (27/10) και Πάρμα (4/11), ενώ η Σαμπντόρια θα στερηθεί τη στήριξη των οπαδών της στους αγώνες με Μόντενα (29/9), Τσεζένα (19/10) και Τσιταντέλα (29/10).