Μπαρτσελόνα: Χωρίς κόσμο στο Βελιγράδι

Η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί χωρίς τους οπαδούς της στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Μπαρτσελόνα: Χωρίς κόσμο στο Βελιγράδι

Η UEFA τιμώρησε τη Μπαρτσελόνα για τη συμπεριφορά του κόσμου της στο παιχνίδι με τη Μονακό στην πρεμιέρα της League Phase του Champions League.

Οι Καταλανοί εκτός από το ότι θα πληρώσουν πρόστιμο 10.000 ευρώ για ναζιστικό πανό που αναρτήθηκε από τους οπαδούς τους επιβλήθηκε και τιμωρία για το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, να μην έχουν δικαίωμα μετακίνησης οι οπαδοί.

Αυτό σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα θα παίξει χωρίς τους οπαδούς της στο Βελιγράδι στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Έτσι όσοι οπαδοί της είχαν πάρει εισιτήριο θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους.

«Η Μπαρτσελόνα απορρίπτει κάθε είδους δικαιολογία για βία και όπως αναφέρεται στα άρθρα 3 και 4 του καταστατικού, αγωνίζεται να προστατεύσει και να προωθήσει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που περιέχεται στη Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Επιπλέον, δεδομένης της συμπεριφοράς των οπαδών τόσο στους εντός έδρας αγώνες (Estadi Olimpic Lluis Companys ή Estadi Johan Cruyff) όσο και στα εκτός έδρας που επιβάλλονται επανειλημμένες κυρώσεις τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, ο σύλλογος είναι έτοιμος να ενισχύσει τα τρέχοντα μέτρα και να υιοθετήσει κατάλληλες περαιτέρω πρωτοβουλίες για την πρόληψη μελλοντικών περιστατικών και την εφαρμογή κυρώσεων στους υπεύθυνους», αναφέρουν οι Καταλανοί.