Επίσημη η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Έβερτον στο Friedkin Group

Έναντι 600 εκατομμυρίων ευρώ, το πλειοψηφικό πακέτο της Έβερτον αγοράστηκε από το Friedkin Group.

Επίσημη η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Έβερτον στο Friedkin Group

«Αλλάζει σελίδα» και μπαίνει σε νέα εποχή η Έβερτον.

Όπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο του Μερσισάιντ, η διοίκηση Μοσιρί έφτασε σε συμφωνία με το Friedkin Group για την πώληση του πλειοψηφικού (94%) πακέτου των μετοχών έναντι 600 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Έβερτον βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες σε διαδικασία πώλησης, ενώ το Friedkin Group έχει και την ιδιοκτησία της Ρόμα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει η Έβερτον:

«Η Blue Heaven Holdings και ο Όμιλος Friedkin επιβεβαιώνουν ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τους όρους της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Blue Heaven Holdings στην Everton Football Club. Η συναλλαγή υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση, μεταξύ άλλων από την Premier League, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς».

Εκπρόσωπος του ομίλου Friedkin δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε σε συμφωνία να γίνουμε οι ισχυροί άνδρες αυτού του εμβληματικού ποδοσφαιρικού συλλόγου. Εστιάζουμε στην εξασφάλιση των απαραίτητων εγκρίσεων για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε σταθερότητα στον σύλλογο και να μοιραστούμε το όραμά μας για το μέλλον του, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης του νέου σταδίου της Έβερτον στο Μπράμλεϊ-Μουρ Ντοκ».