Οι δέκα πιο ακριβές φετινές μεταγραφές

Οι δέκα ακριβότερες μεταγραφές μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό παράθυρο.

Οι δέκα πιο ακριβές φετινές μεταγραφές

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ενεργοποίησε την «βόμβα» κι απέκτησε έναντι 95 εκατομμυρίων ευρώ τον Χούλιαν Άλβαρες από την Μάντσεστερ Σίτι. Η μεταγραφή του Αργεντινού επιθετικού από τους «ροχιμπλάνκος» την καθιστά την πιο ακριβή του φετινού καλοκαιριού και την δεύτερη πιο δαπανηρή στην ιστορία του συλλόγου μετά τον Ζοάο Φέλιξ.

Με αφορμή, λοιπόν, την μετακίνηση της «αράχνης» (όπως είναι το παρατσούκλι του Άλβαρες) στην Μαδρίτη, παραθέτουμε τις 10 πιο ακριβές μεταγραφές μέχρι στιγμής το φετινό καλοκαίρι.

10. Ντάγκλας Λουίζ (51 εκ. ευρώ)

Ο Ντάγκλας Λουίζ ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Άστον Βίλα στην περσινή της εξαιρετική σεζόν. Οι εμφανίσεις του Βραζιλιάνου μέσου με την ομάδα του Ουνάι Έμερι τράβηξαν το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Όμως, η Γιουβέντους ήταν αυτή που απέσπασε την υπογραφή του. Η Μεγάλη Κυρία υπέγραψε τον Λουίζ, δίνοντας 51 εκατομμύρια ευρώ στην Βίλα, ενώ υπέγραψε και την κοπέλα του Βραζιλιάνου, Αλίσα Λέμαν στην γυναικεία ομάδα.

9. Μάικλ Ολίσε (53 εκ. ευρώ)

Όντας ένας από τους πιο εντυπωσιακούς επιθετικούς στην Premier League την περασμένη σεζόν, ήταν δεδομένο ότι οι προτάσεις για τον Μάικλ Ολίσε θα «έσκαγαν βροχή». Ενώ περιμέναμε κάποια ομάδα από το Νησί να αποκτήσει τον Γάλλο, η Μπαγερν έκανε την έκπληξη. Έδωσε 53 εκατομμύρια ευρώ στην Κρίσταλ Πάλας και πρόσθεσε έναν τρομερά ποιοτικό παίκτη στην επιθετική της γραμμή, στην μάχη που θα δώσει για την ανάκτηση των σκήπτρων της.

8. Ντάνι Όλμο (55 εκ. ευρώ)

Εντυπωσίασε με την Ισπανία στο Euro 2024, εντυπωσιάζει εδώ και κάποια χρόνια (όταν παίζει) στην Λειψία. Ο Ντάνι Όλμο είναι εδώ και χρόνια ένας από τους πιο ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς στην Ευρώπη, με την Μπαρτσελόνα να θέλει να τον φέρει πίσω στην πατρίδα του. Έδωσε 55 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα της Red Bull και πλέον οι Γιαμάλ, Γκάβι και Πέδρι έχουν στην ομάδα έναν επιπλέον συμπαίκτη τους στην Εθνική.

7. Αμαντού Ονάνα (59.35 εκ. ευρώ)

Η Έβερτον έχει την τάση να πουλάει πανάκριβα τους πολύ σημαντικούς παίκτες της. Έτσι έγινε και στην περίπτωση του Αμαντού Ονάνα. Ο Βέλγος μέσος μετακόμισε στο Μπέρμιγχαμ και την Άστον Βίλα, σε μια κίνηση που κόστισε λίγο λιγότερο από 60 εκατομμύρια ευρώ.

6. Ζοάο Νέβες (59.92 εκ. ευρώ)

Ελάχιστα κάτω από τα 60 ήταν και τα εκατομμύρια που δαπάνησε η Παρί Σεν Ζερμέν για την απόκτηση του Ζοάο Νέβες. Ο 20χρονος μέσος της Μπενφίκα έκανε μια απίθανη σεζόν, όντας βασικός κι αναντικατάστατος στους «Αετούς». Αυτό ώθησε τους πρωταθλητές Γαλλίας να ενδιαφερθούν για τον Νέβες, μιας και έχουν καλή παράδοση (παραδόξως) από παίκτες της Ιβηρικής χώρας. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε κι ο Πορτογάλος θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν στο Παρίσι.

5. Μούσα Ντιαμπί (60 εκ. ευρώ)

Η μεταγραφή του Ονάνα από την Έβερτον, όπως και αυτή του Ίαν Μάατσεν από την Τσέλσι (44.5 εκ. ευρώ, νούμερο 15 στη λίστα) προαπαιτούσαν μια καλή πώληση από την Άστον Βίλα. Ευτυχώς για αυτήν, «χτύπησε την πόρτα» της η Αλ Ιτιχάντ, δίνοντας 60 εκατομμύρια για τον Μούσα Ντιαμπί. Προφανώς, ο Γάλλος εξτρέμ προσέφερε πολλή ποιότητα μεσοεπιθετικά στους «βίλανς», αλλά υπάρχουν ήδη σε αυτή τη θέση οι Μπέιλι, Μπουεντία και Ρότζερς, με τον Έμερι να έχει ήδη σχεδιάσει πως θα τον καλύψει.

4. Πέδρο Νέτο (60 εκ. ευρώ)

Βάζουμε τον Νέτο πιο μπροστά επειδή είναι η πιο πρόσφατη μεταγραφή από τις δύο. Η Τσέλσι είχε επιδοθεί σε ένα «κυνήγι» ταλέντων σε όλον τον κόσμο, προσπαθώντας να βρει τους καλύτερους youngster της αγοράς. Επειδή, όμως, ο 18χρονος Βραζιλιάνος δεν θα μπορέσει να προσαρμοστεί άμεσα στις ανάγκες της Premier League, οι Μπλε χρειάζονταν μια κίνησης, ενδεκάδας. Αυτή είναι ο Πέδρο Νέτο, ίσως ο κορυφαίος παίκτης της Γουλβς την τελευταία διετία. 60 εκατομμύρια για τον Πορτογάλο εξτρέμ, που θα αποτελέσει βαρόμετρο στην επίθεση της ομάδας του Ένζο Μαρέσκα.

3. Λένι Γιορό (62 εκ. ευρώ)

Ναι, τα 62 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη με μια αγωνιστική σεζόν στα πόδια του, είναι σίγουρα προϊόν υπεραξίας. Από την άλλη, αν αυτόν τον παίκτη τον θέλει και η Ρεάλ Μαδρίτης κι εσύ κατάφερες να αποσπάσεις την υπογραφή του, μάλλον η κίνηση είναι σωστή. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να χτύπησε «φλέβα χρυσού» με τον Γιορό, αλλά θα πρέπει να έχει υπομονή για να ξεδιπλώσει τις αρετές του.

2. Ντόμινικ Σολάνκε (67.5 εκ. ευρώ)

Ο Σολάνκε έκανε πέρσι την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με την φανέλα της Μπόρνμουθ. Με 19 γκολ στο πρωτάθλημα και άλλα 2 στο Κύπελλο, ο Άγγλος φορ μπήκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων του Νησιού. Η ομάδα, όμως, που αποφάσισε να πληρώσει το ποσό των 66,5 εκατομμυρίων ευρώ ήταν η Τότεναμ. Ο Άγγελος Ποστέκογλου βλέπει στο πρόσωπο του Σολάνκε τον ιδανικό επιθετικό για να πλαισιώσει την γραμμή κρούσης των «σπιρουνιών». Το αν θα τον δικαιώσει η απόφαση θα το δούμε στο γήπεδο.

1. Χούλιαν Άλβαρες (75 εκ. ευρώ)

alvarez.png

Ο Αργεντινός επιθετικός που έχει τερματίσει το ποδόσφαιρο στα 24 του χρόνια. Έχει κατακτήσει τα πάντα στους συλλόγους που έχει αγωνιστεί, ενώ έχει πανηγυρίσει Μουντιάλ και Κόπα Αμέρικα με την Εθνική του ομάδα. Ο Χούλιαν Άλβαρες είναι ένας φανταστικός επιθετικός, που στην Σίτι αναγκαστικά βρισκόταν στη «σκιά» του Έρλινγκ Χάλαντ. Η Ατλέτικο έδωσε το ιλιγγιώδες ποσό των 75 (με τα μπόνους φτάνει μέχρι τα 95) εκατομμυρίων για να τον φέρει στην Μαδρίτη και να του δώσει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το αστείρευτο ταλέντο του.