Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Τελειώνει» του Ζίρκζι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμένεται να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Τζόσουα Ζίρκζι, έχοντας ήδη συμφωνήσει με τον επιθετικό της Μπολόνια.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Τελειώνει» του Ζίρκζι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εργάζεται για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του επιθετικού της Μπολόνια, Τζόσουα Ζίρκζι. Η Γιουνάιτεντ έχει συμφωνήσει για τους προσωπικούς όρους και την προμήθεια του ατζέντη, η οποία είναι σημαντική, αλλά θεωρείται στο Ολντ Τράφορντ δίκαιη στο πλαίσιο ενός συνολικού πακέτου που θεωρείται καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Το συμβόλαιο του Ζίρκζι περιλαμβάνει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 40 εκατ. ευρώ και οι συζητήσεις συνεχίζονται για την αμοιβή. Η ρήτρα πρέπει να πληρωθεί στο ακέραιο, κάτι που αποτελεί πιθανό πρόβλημα ρευστότητας για τον σύλλογο της Premier League και ως εκ τούτου διερευνά αν θα την ενεργοποιήσει ή αν θα διαπραγματευτεί ξεχωριστά το τίμημα.

Ωστόσο, ο Ζίρκζι είναι ο επιθετικός που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να κυνηγήσει και η συμφωνία με τον Ολλανδό διεθνή είναι πλέον κοντά στην ολοκλήρωσή της. Ο Ζίρκζι έχει συγκεντρώσει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες μετά από μια εξαιρετική σεζόν στην Ιταλία, όπου ο 23χρονος πέτυχε 11 γκολ στο πρωτάθλημα και έδωσε πέντε ασίστ για την ομάδα του Τιάγκο Μότα, η οποία εξασφάλισε το εισιτήριο για το UEFA Champions League της επόμενης σεζόν.

Η αύξηση των επιθετικών επιλογών αποτελεί προτεραιότητα για τους «κόκκινους διαβόλους», που θέλουν να υποστηρίξουν την απόκτηση του Ράσμους Χόιλουντ ύψους 64 εκατομμυρίων λιρών το περασμένο καλοκαίρι και να αντικαταστήσουν τον αποχωρήσαντα Αντονί Μαρσιάλ. Η Γιουνάιτεντ θεωρεί ότι ο Ζίρκζι έχει συμπληρωματικές ικανότητες με τον Χόιλουντ και είναι ικανός να ενισχύσει το φάσμα των δυνατοτήτων της στην επίθεση.

Μια άλλη σημαντική θέση για τη Γιουνάιτεντ που μπαίνει στο καλοκαιρινό παράθυρο είναι ο κεντρικός αμυντικός, με την προσφορά ύψους 35 εκατομμυρίων λιρών για τον Τζάραντ Μπράντγουεϊτ της Έβερτον να έχει ήδη κατατεθεί. Βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με την Μπάγερν Μονάχου για τον Ματίας Ντε Λιχτ, διεθνή συμπαίκτη του Ζίρκζι.