Η γαλλική «εξάρτηση» του Απόλλων - Το προφίλ του Σελεστίν και ο Ρομπέρζ

Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Απόλλων στους Γάλλους κεντρικούς αμυντικούς είναι διαχρονική και εντυπωσιακή. 

Η γαλλική «εξάρτηση» του Απόλλων - Το προφίλ του Σελεστίν και ο Ρομπέρζ

Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Απόλλων στους Γάλλους κεντρικούς αμυντικούς είναι διαχρονική και εντυπωσιακή. Οι κυανόλευκοι με την απόκτηση του Ζουλιέν Σελεστίν θα διευρύνουν τη… γαλλική παράδοση σε εννέα χρόνια, αφού από την περίοδο 2016/17 και εντεύθεν διαθέτουν στα στόπερ παίκτη από τη συγκεκριμένη χώρα.

Την αρχή έκανε ο Βαλεντίν Ρομπέρζ. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 σε ηλικία 29 χρονών και αποχώρησε μετά από εφτά χρόνια. Έπαιξε σε 208 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε έξι γκολ. Πανηγύρισε όλους τους τίτλους και μεγάλες ευρωπαϊκές προκρίσεις.

Ο Απόλλων βλέποντας τον κυπροποιημένο και απόλυτα πετυχημένο πλέον Ρομπέρζ να οδεύει προς την… αφυπηρέτηση, συνέχισε να ψηφίζει γαλλικά για τη διάδοχη κατάσταση. Απέκτησε τον Πεϊμπέρνς το καλοκαίρι του 2022 για να πλαισιώσει το συμπατριώτη του, να εγκληματιστεί το συντομότερο και να αποτελέσει το νέο ηγέτη της άμυνας. Το πλάνο είχε κενά, αφού ο Ρομπέρζ αποχώρησε μεσούσης της δίχρονης παρουσίας του Πεϊμπέρνς και ο τελευταίος δεν μπόρεσε ποτέ να εξυπηρετήσει το ρόλο που του ανατέθηκε. Αποκτήθηκε σε ηλικία 31 ετών και έπαιξε σε 54 αγώνες.

Η αποτυχημένη -εκ του αποτελέσματος- παρουσία του Πεϊμπέρνς δεν επηρέασε τον τρόπο σκέψης και ούτε κλόνισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Απόλλων για τους Γάλλους κεντρικούς αμυντικούς. Ψάχνουν το νέο Ρομπέρζ και παρά το γεγονός ότι δεν τον βρήκαν στο πρόσωπο του Πεϊμπέρνς, έριξαν ακόμα μια γαλλική… ζαριά. Το όνομα αυτού: Ζουλιέν Σελεστίν.

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός έχει πανομοιότυπο προφίλ με τον κορυφαίο αμυντικό που έπαιξε στον Απόλλων. Ηλικία (27-29), ύψος (1.91-1.89) και αριστεροπόδαρος. Επίσης μπορεί να κάνει παιχνίδι από πίσω ή/και να κουβαλήσει μπάλα. Υστερεί βεβαίως στο βιογραφικό, αφού ο Ρομπέρζ ήρθε από την Σάντερλαντ και ο Σελεστίν από την Κονκαρνό.

Όσον αφορά στον Πεϊμπέρνς (1.87 ύψος) αποκτήθηκε σε μεγαλύτερη ηλικία, χρησιμοποιεί το δεξί πόδι και δυσκολεύοταν σε μεγάλο βαθμό να κάνει παιχνίδι.

Πηγή: shootandgoal.com