Κόντε: «Οι Ναπολιτάνοι είναι ένας λαός με πάθος»

Ο Ιταλός προπονητής μίλησε για τη νέα συνεργασία του με τη Νάπολι, αλλά και για τα χρόνια που μάρκαρε τον Μαραντόνα

Κόντε: «Οι Ναπολιτάνοι είναι ένας λαός με πάθος»

Ο Αντόνιο Κόντε μίλησε για τη Νάπολι και τον επόμενο προορισμό της προπονητικής του καριέρας, ενώ αναφέρθηκε και σε μια ανάμνηση που του γεννά το «Ντιέγκο Μαραντόνα».

Η Νάπολι κατάφερε να κάνει την μεγάλη έκπληξη στη θέση του προπονητή και ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος επιστρέφει στους πάγκους για να αναλάβει τους Παρτενοπέι με συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το 2027.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Νάπολι ο Ιταλός τεχνικός αποθέωσε την ομάδα και την πόλη, χαρακτηρίζοντας την ευκαιρία να προπονήσει τον σύλλογο ως μια μοναδική εμπειρία.

«Όταν μου λένε για την Νάπολι, μου έρχονται στο μυαλό πάρα πολλά πράγματα, είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις στον κόσμο. Οι Ναπολιτάνοι είναι ένας λαός με πάθος. Ξέρω ότι θα είναι μία πολύ όμορφη εμπειρία, ποδοσφαιρική και ζωής γενικότερα, έχω μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και μεγάλη επιθυμία να την ζήσω.

Έχοντας την ευκαιρία να κάνω αυτό το επάγγελμα, είναι μοναδικό το να ζεις μίας εμπειρία στην Νάπολι. Εάν κάποιος έχει το προνόμιο να μπορεί να το κάνει, δεν θα πρέπει να χάσει αυτή την εμπειρία» τόνισε χαρακτηριστικά, προτού αναφερθεί και σε μια ξεχωριστή ανάμνηση που του γεννά το γήπεδο «Ντιέγκο Μαραντόνα».

«Το στάδιο Μαραντόνα μού ξυπνάει μία υπέροχη ανάμνηση. Ήταν το ματς της Νάπολι με την Λέτσε όπου είχα το προνόμιο να μαρκάρω τον Ντιέγκο.

Χάσαμε με 3-2 στο τέλος επειδή σκόραρε ο Καρνεβάλε όμως η μεγαλύτερη ανάμνησή ήταν το πρώτο γκολ μου στην Serie A. Σε αυτό το γήπεδο όπου μάρκαρα τον Ντιέγκο. Ήταν για μένα μία μεγάλη ικανοποίηση» ανέφερε.