Ρεάλ Μαδρίτης: Αγοράζει τον Χοσέλου

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα υπογράψει μόνιμη μεταγραφή του Χοσέλου μετά τον επιτυχημένο δανεισμό του.

Ρεάλ Μαδρίτης: Αγοράζει τον Χοσέλου

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να ασκήσει την οψιόν αγοράς της για την απόκτηση του Χοσέλου με μόνιμη μεταγραφή από την Εσπανιόλ.

Ο 34χρονος επιθετικός έφτασε στη Μαδρίτη το περασμένο καλοκαίρι ως δανεικός έναντι αρχικής αμοιβής 500.000 ευρώ, η οποία περιλάμβανε την οψιόν να γίνει μόνιμη η συμφωνία έναντι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ στο τέλος της σεζόν.

Οι Μαδριλένοι εκμεταλλεύτηκαν ρήτρα στο συμβόλαιο του Χοσέλου με την Εσπανιόλ που ενεργοποιήθηκε μετά τον υποβιβασμό της από τη La Liga το 2022-23 και έχουν περιθώριο μέχρι τις 30 Ιουνίου να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς.

Οι Μαδριλένοι περιμένουν και τυπικά την ολοκλήρωση της μεταγραφής επειδή η Εσπανιόλ παλεύει για την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου και θέλει να δείξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σεβασμό σε έναν σύλλογο με τον οποίο τους συνδέει μια ισχυρή σχέση.

Η Εσπανιόλ θα παίξει τον ημιτελικό των πλέι οφ ανόδου της Segunda αυτή την εβδομάδα, αλλά οι Μαδριλένοι έχουν τον τελευταίο λόγο για το μέλλον του επιθετικού και η απόφασή τους είναι να κρατήσουν τον Ισπανό διεθνή.

Ο Χοσέλου πέτυχε 17 γκολ και έδωσε τρεις ασίστ αυτή τη σεζόν, κάνοντας 18 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, και εκτιμάται ιδιαίτερα στη Μαδρίτη για τον επαγγελματισμό του.

Η σεζόν του θα μείνει αξέχαστη για τη συμβολή του με δύο γκολ στη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League στην ισπανική πρωτεύουσα.

Ο Χοσέλου έχει επίσης συμπεριληφθεί στην προκαταρκτική 30μελή αποστολή της Ισπανίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του καλοκαιριού και έχει πετύχει πέντε διεθνή γκολ σε 10 συμμετοχές.