Μπαρτσελόνα: Ανατροπή στην... ανατροπή με Τσάβι

Ο Τσάβι θα φύγει από την Μπαρτσελόνα ένα μήνα αφού είχε αποφασίσει να παραμείνει.

Μπαρτσελόνα: Ανατροπή στην... ανατροπή με Τσάβι

Οι δρόμοι του Τσάβι και της Μπαρτσελόνα χωρίζουν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση ότι θα παρέμενε στη θέση του προπονητή της.

Ο πρώην διεθνής Ισπανός, 44 ετών, είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν, προτού πεισθεί να ανακαλέσει την απόφασή του τον Απρίλιο.

Όμως, στην τελευταία ανατροπή του σίριαλ - και μόλις 30 ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι θα ολοκλήρωνε το συμβόλαιό του μέχρι το 2025 - αποφασίστηκε η αποχώρησή του από τον σύλλογο.

Ο Τσάβι συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ζοάν Λαπόρτα και τον αθλητικό διευθυντή Ντέκο στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου την Παρασκευή, μαζί με τους βοηθούς του Όσκαρ Ερνάντες και Σέρτζιο Αλέγκρε, όπου αποφασίστηκε ότι ο αγώνας με τη Σεβίλλη την Κυριακή, ο τελευταίος αγώνας της σεζόν στη La Liga, θα είναι ο τελευταίος του ως προπονητής των «μπλαουγκράνα».

Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται: «Η Μπαρτσελόνα θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Τσάβι για το έργο του ως προπονητής, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε μια απαράμιλλη καριέρα ως παίκτης και αρχηγός της ομάδας, και του εύχεται όλη την τύχη του κόσμου».

Πρόσθεσαν ότι θα δώσουν λεπτομέρειες για τη νέα δομή της πρώτης ομάδας «τις επόμενες ημέρες».

Ο πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου Χάνσι Φλικ θα αντικαταστήσει τον Τσάβι, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.