Σάλτσμπουργκ: Νέος προπονητής ο... Νο2 του Κλοπ, Πεπ Λίντερς

Ο Γιούργκεν Κλοπ θα αποτελέσει παρελθόν από τη Λίβερπουλ και έτσι το... δεξί του χέρι, ο Πεπ Λίντερς θα αναλάβει τη Σάλτσμπουργκ. 

Σάλτσμπουργκ: Νέος προπονητής ο... Νο2 του Κλοπ, Πεπ Λίντερς

Ο Πεπ Λίντερς ορίστηκε ως ο επόμενος προπονητής της Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ μετά την επικείμενη αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ.

Ο 41χρονος Ολλανδός πρόκειται να αποχωρήσει από το Άνφιλντ ύστερα από μια δεκαετία, όταν η θητεία του Γιούργκεν Κλοπ τελειώσει μετά το τελευταίο παιχνίδι της Κυριακής με τη Γουλβς.

Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την αυστριακή ομάδα, με τον Βίτορ Μάτος, νυν προπονητή ανάπτυξης στη Λίβερπουλ, να τοποθετείται ως το Νο 2 του.

«Είμαι πολύ περήφανος που θα γίνω ο νέος προπονητής της Σάλτσμπουργκ», δήλωσε ο Πεπ Λίντερς. «Αυτό είναι ένα πραγματικό προνόμιο για μένα. Μετά την PSV Αϊντχόφεν, την FC Πόρτο και τη Λίβερπουλ, μετακομίζω τώρα σε έναν άλλο εξαιρετικό σύλλογο με πραγματικά καλή δομή και ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των νέων.

Θέλω να αναπτύξω μια νοοτροπία με την ομάδα που δίνει μεγάλη έμφαση στον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού και όπου το πάθος και η δίψα για επιτυχία είναι η βάση των πάντων.

Μαζί με τον βοηθό μου προπονητή Βίτορ Μάτος και όλη την ομάδα υποστήριξης, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε τον σύλλογο να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο ποδοσφαιρικό κόσμο.

Η οικογένειά μου έχει επισκεφθεί την πόλη στο παρελθόν και ήταν συγκλονισμένη από την ομορφιά της και τη φιλικότητα των ανθρώπων. Αυτό ήταν το τελευταίο και σημαντικό βήμα για μένα στην επιλογή της Σάλτσμπουργκ».

Ο Λίντερς δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να ακολουθήσει τη δική του καριέρα ως προπονητής και εξέτασε το ενδιαφέρον συλλόγων από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Άγιαξ. Η Μπεσίκτας τον έβαλε πρόσφατα στο στόχαστρο μετά την απόλυση του προπονητή Φερνάντο Σάντος.

Ο Λίντερς εντάχθηκε αρχικά στη Λίβερπουλ ως προπονητής κάτω των 16 ετών το 2014, προτού προαχθεί στο επιτελείο της πρώτης ομάδας από τον Μπρένταν Ρότζερς τον επόμενο χρόνο.

Έφυγε τον Ιανουάριο του 2018 για ένα σύντομο διάστημα ως πρώτος προπονητής της NEC Ναϊμέγκεν στην πατρίδα του, αλλά επέστρεψε στο Άνφιλντ πέντε μήνες αργότερα, αφού ο Κλοπ του προσέφερε τη θέση του βοηθού προπονητή και έκτοτε είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη του προπονητικού προγράμματος.

Μιλώντας για τις προπονητικές του φιλοδοξίες τον Φεβρουάριο, ο Λίντερς δήλωσε: «Πραγματικά πιστεύω ότι είναι μια φυσική εξέλιξη.

Πάντα έλεγα ότι θα τελειώσω με τον Γιούργκεν - δεν θα βοηθήσω κανέναν άλλον, αυτή είναι η στιγμή που θα πάω και θα προπονήσω εγώ. Τελειώνουμε μαζί αυτό το έργο που ξεκινήσαμε».