Κοουτσάροντας τον γιο τους...
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ξεκαθάρισε πως δεν θα πάρει ποτέ το γιο του σε όποια ομάδα αναλάβει, ωστόσο δεν είναι και οι λίγοι οι προπονητές που δούλεψαν στον ίδιο σύλλογο με τα… καμάρια τους!
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε μπορεί να έπλεξε το εγκώμιο του γιου του, Χιοβάνι, έπειτα και από το ντεμπούτο του τελευταίου στην εθνική ομάδα της Αργεντινής, στο φιλικό με αντίπαλο τη Γουατεμάλα στο Λος Άντζελες την περασμένη Παρασκευή. Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του πως ποτέ δεν πρόκειται να τον πάρει σε όποια ομάδα προπονεί.
Ο 48χρονος, στη συνέντευξη που παραχώρησε τεκμηρίωσε την απόφασή του αυτή, λέγοντας πως «είναι δύσκολο να έχεις το γιο σου στ’ αποδυτήρια. Για τον ίδιον, για τη σχέση». Δεν είναι και λίγα, όμως, τα παραδείγματα προπονητών που σε αντίθεση με τον Σιμεόνε αποφάσισαν τελικά να συνεργαστούν στο ίδιο σύλλογο με τους γιους τους.
Ολυμπιακός: Αλλαγές ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ με Παναθηναϊκό
Ο Ζόρντι Κρόιφ όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο μετακόμισε μαζί με τον πατέρα του, τον αείμνηστο Γιόχαν Κρόιφ, από τον Άγιαξ στη Μπαρτσελόνα και κατάφερε να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα των Καταλανών πριν τελικά παραχωρηθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1996. Ένας ακόμα Ολλανδός, ο Ντάλεϊ Μπλιντ, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, Ντάνι, στον Άγιαξ.
Ξεκίνησε την πορεία του από τις ακαδημίες του «Αίαντα» και από το 2008 αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου ως το 2014. Στο διάστημα αυτό είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί και με τον Ντάνι Μπλιντ και πραγματοποίησε μάλιστα εξαιρετικές εμφανίσεις, έως ότου αποχώρησε με προορισμό την Αγγλία και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2014.
Τσέζαρε και Πάολο Μαλντίνι έγραψαν «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της Μίλαν και κέρδισαν μία θέση ανάμεσα στους θρύλους του συλλόγου. Πέραν τούτου όμως, αμφότεροι βρέθηκαν στην ίδια ομάδα το 1998 και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργάνωσε η Γαλλία. Ο Τσέζαρε Μαλντίνι ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας της Ιταλίας σε εκείνο το Μουντιάλ, ενώ ο Πάολο φορούσε τότε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της «σκουάντρα ατζούρα».
Πέραν αυτών, ο Ζινεντίν Ζιντάν μπορεί να οδήγησε ως προπονητής τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση τριών σερί Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο πριν αναλάβει την πρώτη ομάδα των «μερένχες» βρισκόταν στις ακαδημίες της «βασίλισσας», εκεί όπου είχε υπό την καθοδήγησή του και τους τέσσερις γιους του! Ο λόγος για τους Έντζο, Λούκα, Τεό και Ελιάζ.
Στην Αγγλία ο Χάρι Ρέντναπ ήταν αυτός που έδωσε το 1989 την ευκαιρία στο γιο του, Τζέιμι, να πραγματοποιήσει το επαγγελματικό του ντεμπούτο του. Οι δυο τους βρέθηκαν κάτω από την ίδια ποδοσφαιρική «στέγη» στη Μπόρνμουθ, με τον Τζέιμι Ρέντναπ να κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε ηλικία 16 ετών υπό τις οδηγίες του πατέρα του.
Ο νεαρός μέσος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο σύλλογο και 18 μήνες αργότερα πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ. Παρόλα αυτά, το 2005 οι δύο τους συνεργάστηκαν και πάλι, αυτή τη φορά όμως στη Σαουθάμπτον, όπου ο Τζέιμι Ρέντναπ έμελλε να ολοκληρώσει και την ποδοσφαιρική του καριέρα εξαιτίας των πολλών σοβαρών τραυματισμών που αντιμετώπισε.
Τέλος, ένας ακόμα παράδειγμα είναι κι αυτό ανάμεσα στον Πολ Ινς και τον γιο του, Τομ. Ο Πολ Ινς, που κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας φόρεσε μεταξύ άλλων τη φανέλα τόσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και της Λίβερπουλ, αφότου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα προπονητή.
Το 2010 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Νοτς Κάουντι και αποφάσισε να πάρει στην ομάδα του τον πιτσιρικά ακόμα τότε γιο του, Τομ, με τη μορφή δανεισμού από τη Λίβερπουλ. Όταν μάλιστα ο τελευταίος αποχώρησε από τους «κόκκινους» το 2011 και μετακόμισε στη Μπλάκπουλ με κανονική μεταγραφή, εκεί συνεργάστηκε για ακόμα μία φορά με τον πατέρα του, ο οποίος στη Μπλάκπουλ ολοκλήρωσε τελικά και την προπονητή του καριέρα το 2014.