Κάλα: Ψέματα ότι χρησιμοποίησα ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς προς τον Ντιακαμπί!

Ο Χουάν Κάλα διέψευσε ότι χρησιμοποίησε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Μουχτάρ Ντιακαμπί στο Κυριακάτικο ματς της Κάντιθ με την Βαλένθια, ενώ οι «νυχτερίδες» μ' ανακοίνωση τους τονίζουν ότι δεν τον πιστεύουν...

Κάλα: Ψέματα ότι χρησιμοποίησα ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς προς τον Ντιακαμπί!

Τις κατηγορίες περί ρατσιστικού σχολίου κατά του Μουχτάρ Ντιακαμπί κατά τη διάρκεια του Κυριακάτικου αγώνα της La Liga μεταξύ της Κάντιθ και της Βαλένθια αντέκρουσε ο Χουάν Κάλα.

Ο Ισπανός πρώην αμυντικός της ΑΕΚ (2011-12) ισχυρίστηκε ότι ο στόπερ της Βαλένθια (που όπως κι οι συμπαίκτες του αποχώρησε στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης και δεν επέστρεψε μετά από την μισάωρη διακοπή του ματς στο γήπεδο...) ψεύδεται και ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στο επεισόδιο που είχαν.

«Εγώ του είπα μόνο "άσε με ήσυχο" και αυτός λέει ότι τον αποκάλεσα "γαμ@@@@@ νέγρο". Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι ξεκάθαρο. Και όσα λέγονται από τότε είναι ψέματα.

Αν βρεθεί ένας συμπαίκτης μου να επιβεβαιώσει τον Ντιακαμπί , εγώ θα ζητήσω συγγνώμη και θα σταματήσω το ποδόσφαιρο. Ζω ένα λιτσάρισμα από τα μίντια», τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο άλλοτε μπακ της «Ένωσης» και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν δύο θύματα: ένας παίκτης, ο οποίος κατηγορείται και ένας άλλος, ο οποίος πιστεύει ότι ήταν θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Αν μας είχαν αφήσει να μιλήσουμε εκείνη τη στιγμή στον διαιτητή, το θέμα θα είχε λυθεί και δεν θα μετατρεπόταν σε τσίρκο.

Δεν ξέρω τι σκοπό έχει ο Ντιακαμπί. Προσπάθησα να του εξηγήσω τι είπα. Μετά είδα τους παίκτες της Βαλένθια να μιλούν και τελικά να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο.

Είμαι δώδεκα χρόνια επαγγελματίας και έχω συνυπάρξει με παίκτες από πάρα πολλές και διαφορετικές εθνικότητες. Αφρικανούς, Κινέζους, Λατινοαμερικάνους».

Επί των λεγομένων του τοποθετήθηκε μ' ανακοίνωση τους οι «νυχτερίδες» που αφενός δήλωσαν ότι δεν τον πιστεύουν, αφετέρου μίλησαν «χαμένη ευκαιρία» του Κάλα να ζητήσει συγγνώμη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

«Η Βαλένθια λυπάται για τις δηλώσεις που έγιναν από τον παίκτη της Κάντιθ Χουάν Κάλα την Τρίτη, στις οποίες 48 ώρες αργότερα αρνήθηκε ότι προσέβαλε ρατσιστικά τον Μουκτάρ Ντιακαμπί, κατά τη διάρκεια του αγώνα της LaLiga της περασμένης Κυριακής στο 'Ραμόν ντε Καράνθα.

Ο Κάλα έχασε μια τεράστια ευκαιρία να αποδεχθεί το λάθος του και να απολογηθεί στο θύμα. Αντί να το κάνει αυτό, επιτέθηκε τόσο στον Ντιακαμπί όσο και σε άλλα μέλη της Βαλένθια.

Η Βαλένθια επιθυμεί να επαναλάβει ότι πιστεύει τον παίκτη της και τον στηρίζει με κάθε τρόπο. Ύστερα από τις απειλές που έγιναν από τον Κάλα στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης 6 Απριλίου, ο πρόεδρος Ανίλ Μέρθι και ο Μουκτάρ Ντιακαμπί παραμένουν σταθεροί στην αφοσίωσή τους να παλέψουν μέχρι τέλους για το ζήτημα, οπουδήποτε χρειαστεί, για το καλό του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας. Η Βαλένθια δεν θα σταματήσει να παλεύει για τη βελτίωση στο πρωτόκολλο και στη μάχη κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο».