Ολυμπιακός: Πέρασαν τρεις μήνες από τη βραδιά εκείνη...

Ο Ολυμπιακός πριν από τρεις μήνες πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση της ποδοσφαιρικής ιστορίας του και είναι κάτι που δεν ξεχνούν στον Πειραιά ή... αλλού. Και πλέον περιμένει την επόμενη χρονιά, με την κλήρωση στο Europa League πρώτο σταθμό. 

Ολυμπιακός: Πέρασαν τρεις μήνες από τη βραδιά εκείνη...

Πέρασαν τρεις μήνες από την 29η Μαΐου, όταν ο Ολυμπιακός σήκωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Όταν νίκησε την Φιορεντίνα και κατέκτησε το Conference League, μια επιτυχία που πανηγυρίστηκε δεόντως, συνεχίζει να συμβαίνει με την περιοδεία της κούπας σε Ελλάδα και σε λίγο Κύπρο μαζί με αυτή του Youth League και δεν ξεχνιέται.

Ούτε από το σύλλογο φυσικά που έκανε σήμερα σχετική ανάρτηση ούτε από κανέναν εκ των πρωταγωνιστών του σε εκείνη την επική επιτυχία και τη μαγική βραδιά στο γήπεδο της ΑΕΚ. Μπορεί ο Ντανιέλ Ποντένσε να μην έκανε σήμερα (όπως τους προηγούμενους μήνες) σχετική ανάρτηση στους λογαριασμούς του, αλλά ούτε εκείνος θα το ξεχάσει ποτέ. Όπως και κανείς από όσους συνεχίζουν ή απ΄όσους όχι.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει πλέον και επισήμως στη νέα ευρωπαϊκή χρονιά του, σε ένα επίσης δύσκολο, ίσως και περισσότερο, γκρουπ ομάδων στο Europa League. Κατάφερε αυτό το καλοκαίρι να προετοιμαστεί καλύτερα από τις άλλες σεζόν κι αυτό θα φανεί σίγουρα στην πορεία, διότι έτσι λέει η λογική του ποδοσφαίρου. Όποιοι κι αν είναι οι αντίπαλοί του στο νέο format της διοργάνωσης, με τα οκτώ παιχνίδια και την προοπτική για περισσότερα, ο σύλλογος του Πειραιά και κάτοχος του Coference League θα έχει ως αφετηρία το περσινό μυθικό τέλος. Και πάνω σε αυτό θα πατήσει για όσα μπορεί να κάνει στην Ευρώπη στις μελλοντικές δοκιμασίες του. Γιατί απλά πλέον ξέρει (εδώ και τρεις ακριβώς μήνες) ότι μπορεί.