Λανς – Παναθηναϊκός 2-1: Τον κράτησε «όρθιο» ο Ιωαννίδης

Ο Παναθηναϊκός στον πρώτο αγώνα των playoff του Conferemce League γνώρισε την ήττα, στη Γαλλία, από τη Λανς με 2-1 και όλα θα κριθούν την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ

Λανς – Παναθηναϊκός 2-1: Τον κράτησε «όρθιο» ο Ιωαννίδης

Στον πρώτο αγώνα για τα playoff του Conferemce League η Λανς νίκησε τον Παναθηναϊκό με 2-1, αλλά η Ελληνική ομάδα έμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ που σημείωσε ο Φώτης Ιωαννίδης στο ξεκίνημα της επανάληψης (53’).

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν την ταχύτητα και την έδρα τους και παρά το γεγονός ότι από το 22’ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μεδίνα κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ με 2-0. Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό δεκάλεπτο μόλις είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά στη συνέχεια δεν δημιούργησαν κινδύνους στην εστία του Σαμπά.

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα και στο 4’ άνοιξαν το σκορ με τον Φρανκόφσκι, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Ντραγκόφσκι. Στο 9’κεφαλιά του Σαΐντ στο δεύτερο δοκάρι έφυγε άουτ. Οι «πράσινοι» στο 15’ έφυγαν γρήγορα στην επίθεση με τον Ιωαννίδη, αλλά την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο Ντάνσο. Στο 22’ η Λανς έμεινε με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Μεδίνα με απευθείας κόκκινη για πάτημα στον Μπακασέτα. Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 24’ με την κεφαλιά του Τσέριν να διώχνει σε κόρνερ ο Σαμπά. Η Λανς στο 30’ απείλησε με τον Φρανκόφσκι, αλλά το σουτ έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Ντραγκόφσκι. Οι γηπεδούχοι αν και έπαιξαν με δέκα παίκτες, στο 34’ ζευγάρωσαν τα τέρματά τους. Από την σέντρα του Μασάδο ο Σαΐντ προλαβαίνει τον Γεντβάι, το σουτ του αρχικά απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 2-0. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, στο 45’ σουτ του Τζούριτσιτς, από θέση μέσα αριστερά, η μπάλα κοντράρει και καέληξε στον Σαμπά.

Η πρώτη ευκαιρία στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ανήκει στον Παναθηναϊκό, καθώς στο 48’ μετά από σουτ του Τετέ, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σαμπά. Το «τριφύλλι» μείωσε σε 2-1 στο 53’ όταν ο Ιωαννίδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με πλασέ νίκησε τον Σαμπά και έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Δύο λεπτά αργότερα, σουτ του Μπακασέτα έφυγε άουτ. Στο 57’ κεφαλιά του Ντάνσο απέκρουσε με υπερένταση ο Ντραγκόφσκι. Στο 86’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι όταν σε σουτ του Πελίστρι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κουσάνοφ. Η φάση ελέχθηκε στο VAR και ο διαιτητής Μπογκάρ πήρε πίσω την αρχική του απόφαση υποστηρίζοντας ότι ο παίκτης έκανε κίνηση για να τραβήξει το χέρι του. Στο 92’ από σέντρα του Μπλαντένοβιτς ο Γερεμέγεφ έπιασε κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η μικρογραφία

ΛΑΝΣ - Παναθηναϊκός 2-1

Γήπεδο: «Stade Bollaert-Delelis»

Σκόρερ: Φρανκόφσκι (4’), Σαΐντ (34’), Ιωαννίδης (53’)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκέργκο Μπογκάρ (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Μεδίνα (13’), Τετέ (44’), Τσέριν (71’), Ντάνσο (82’), Βαγιαννίδης (83’)

Κόκκινη: Μεδίνα (22΄)

Οι συνθέσεις:

ΛΑΝΣ: Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεδίνα, Φρανκόφσκι, Τόμασον (90’ Μεντί), Ντιούφ, Μασάδο (90’ Τσάβες), Περέιρα (26’ Κουσάνοφ), Σοτοκά, Σαΐντ (70’ Λασκαρί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (80’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (85’ Γερεμέγεφ), Τετέ (68’ Πελίστρι), Τζούριτσιτς (80’ Λημνιός), Μπακασέτας, Ιωαννίδης.