ΑΕΚ - Ίντερ Εσκάλδες 4-3: Έκανε τα εύκολα δύσκολα (highlights)

Αν και προηγήθηκε με 4-0 η ΑΕΚ νίκησε με 4-3 την Ίντερ Εσκάλδες στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Conference League.

ΑΕΚ - Ίντερ Εσκάλδες 4-3: Έκανε τα εύκολα δύσκολα (highlights)

Η ΑΕΚ παρουσίασε δύο πρόσωπα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Η ομάδα του Αλμέιδα ήταν καταιγιστική για μία ώρα και προηγήθηκε με 4-0, όμως στο τελευταίο μισάωρο χαλάρωσε και έτσι έδωσε την ευκαιρία στην Ίντερ Εσκάλδες να πετύχει τρία γκολ και να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης για τον επόμενο προκριματικό γύρο του Conference League.

Με... περσινή ενδεκάδα παρέταξε την ΑΕΚ ο Αλμέιδα με εξαίρεση τον Θωμά Στρακόσα που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας στη φετινή περίοδο. Η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε από τα πρώτα λεπτά με τον Γκατσίνοβιτς να έχει δοκάρι στο 5΄ και ένα λεπτό αργότερα τον Ρόμπερ Λιούμπιτσιτς να ανοίγει το σκορ, μετά από ασίστ του Λιβάι Γκαρσία.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο Θωμάς Στρακόσα με μία έξυπνη μπαλιά έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα βγάζοντας φάτσα με το τέρμα τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος δεν έκανε καλό πλασέ, αλλά στην επαναφορά σκόραρε.

Στο 31ο λεπτό ήρθε η στιγμή του 3-0. Μετά από γύρισμα του Ρότα από τα δεξιά ο Γιόνσον πήρε την κόντρα και ο Γκατσίνοβιτς με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βρήκε γρήγορα το δρόμο προς τα δίχτυα. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης ο Μουκουντί σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ελίασον.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι «κιτρινόμαυροι» μπλόκαραν και λίγο έλειψε να το πληρώσουν ακριβά. Στο 65΄ ο Ντομαγκόι Βίντα δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, προσπάθησε να τη γυρίσει με το κεφάλι στον Στρακόσα όμως τον «κρέμασε» μειώνοντας για λογαριασμό της Ίντερ.

Στο 74΄ ο Λιβάι Γκαρσία ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μουνιόθ, ο οποίος όμως απέκρουσε εξαιρετικά την εκτέλεση πέναλτι του άσου της ΑΕΚ.

Σα να μην έφτανε αυτό, η Ίντερ κέρδισε πέναλτι έπειτα από λάθος του Στρακόσα και ανατροπή πάνω στον Αντρέου, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση και μείωσε σε 4-2 στο 78΄. Στο 83΄ και μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μουκουντί απομάκρυνε προσωρινά, αλλά ο Μαρτίνεθ με ευθύβολο σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-3.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ - Ίντερ Εσκάλδες 4-3

Γήπεδο: «OPAP ARENA»

Σκόρερ: 6' Λιούμπισιτς, 20' Γκαρσία, 31' Γκατσίνοβιτς, 52' Μουκουντί - 65' αυτ. Βίντα, 78' πεν. Αντρέου, 83' Βίτι.

Διαιτητής: Λόταρ Ντοντ (Βέλγιο)

Κίτρινες: Αλόνσο, Φερνάντεζ, Στρακόσα, Γιόνσον, Μάνταλος

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (75' Μάνταλος), Σιμάνσκι (64' Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (64' Κοϊτά), Ελίασον (64' Φερνάντες), Λιούμπιτσιτς, Γκαρσία (75' Άμραμπατ).

ΙΝΤΕΡ ΕΣΚΑΛΔΕΣ: Μουνιόθ, Γκαγιέγκο, Πουέντες (89' Ερμάν), Φέχερ, Τόρες (63' Σάντσες), Έλο (46' Μαρτίνεθ), Αλόνσο, Μπουχάρμα (63' Αντρέου), Μπερλάνγκα, Ζαν-Λουκ (19' Ντε Λα Τόρε), Λόπες.