Φιορεντίνα: Απογοήτευση, οργή και… αλλαγές στους «βιόλα»

Βαρύ το κλίμα στη Φιορεντίνα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League. Τα δάκρυα των «βιόλα», η οργή των οπαδών και η επόμενη μέρα.

Φιορεντίνα: Απογοήτευση, οργή και… αλλαγές στους «βιόλα»

Βαρύ είναι το κλίμα στο «στρατόπεδο» της Φιορεντίνα, η οποία είδε τον Ολυμπιακό να βγαίνει μεγάλος νικητής από τη μεταξύ τους μάχη στον τελικό του Conference League και να βάφει ερυθρόλευκη την ευρωπαϊκή κορυφή με την κατάκτηση του τροπαίου.

Τι κι αν οι «βιόλα» έφτασαν σε έναν τελικό της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εν τούτοις και πάλι έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι και είδαν το όνειρό τους να μετατρέπεται σε εφιάλτη! Άπαντες στις τάξεις της ιταλικής ομάδας είναι «βυθισμένοι» στην απογοήτευση, ενώ την ίδια στιγμή ξεχειλίζει και η οργή τρων φιλάθλων που τα έβαλαν και με τους παίκτες της ομάδας τους φωνάζοντάς τους «σεβασμός για τη φανέλα μας».

Το θετικό για το σύλλογο είναι το γεγονός ότι δύο σερί χρονιές έφτασε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Αυτό που μένει όμως στο τέλος είναι η πικρία για την απώλεια του τροπαίου, με το σύλλογο της Φλωρεντίας να μπαίνει έτσι και σε ένα κλειστό κλαμπ ομάδων που ηττήθηκαν σε δύο συνεχόμενους τελικούς μετά την Γιουβέντους (Champions League - 1997, 1998), τη Βαλένθια (Champions League - 2000, 2001) και την Μπενφίκα (Europa League - 2013, 2014).

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, τα Μέσα της Φλωρεντίας στέκονται στο πρόβλημα που αντιμετώπισε η Φιορεντίνα κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, αφού της έλειπε ένας καλός φορ που θα μπορούσε να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα και να οδηγήσει στην επιτυχία το σύλλογο, με τους Μπελότι και Ενζολά να μην δικαιώνουν τις προσδοκίες.

Κι όσον αφορά τη συνέχεια; Η επόμενη μέρα για την Φιορεντίνα δρομολογεί σημαντικές αλλαγές, καθώς πρώτα απ’ όλα ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο αποχωρεί αυτό το καλοκαίρι από τον πάγκο και ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με την Μπολόνια για να αναλάβει τα «ηνία» της ομάδας.

Η διοίκηση των «βιόλα» ήδη έχει ξεκινήσει την αναζήτηση του διαδόχου του και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να πάρει μια οριστική απόφαση για το ποιος θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας την επόμενη σεζόν, με στόχο να κάνει η ομάδα το βήμα παραπάνω όχι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στην Ευρώπη.