Ολυμπιακός: Γίναμε καλά και βάλαμε μυαλό

Ένα σύνθημα που συνόδευε πολλές γενιές εδώ και αρκετά χρόνια περνάει στην Ιστορία χάρη στην παρέα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που έφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης.

Ολυμπιακός: Γίναμε καλά και βάλαμε μυαλό

«Θα γίνουμε καλά, θα βάλουμε μυαλό όταν πάρουμε και το Ευρωπαϊκό…», τραγουδούσε επί σειρά ετών ο κόσμος του Ολυμπιακού. Ένα σύνθημα που συνόδευε τους φίλους της ομάδας του Πειραιά σε δύσκολα ευρωπαϊκά βράδια. Σε στιγμές που τις θυμούνται όλοι τώρα και κλαίνε.

Στο βράδυ με τη Γιουβέντους, με τη Λίβερπουλ, με τη Μέταλιστ και πολλά ακόμα που έχουν ζήσει πολλές γενιές. Δύσκολες βραδιές και ταξίδια που γνώριζαν όλοι ότι είναι απίθανο να πάρουν κάτι. Όλοι έχουν να θυμούνται πότε είδαν το πρώτο τους διπλό, αλλά συνέχιζαν να τραγουδούν για το Ευρωπαϊκό. Ήταν ο πόθος του κόσμου του Ολυμπιακού, αυτό που έλειπε από ένα τόσο μεγάλο κλαμπ με τέτοια δυναμική.

Έλειπε από τον σύλλογο ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο, όταν όλα του τα τμήματα έχουν φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο μάγος Μεντιλίμπαρ οδήγησε τον Ολυμπιακό σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην Ιστορία του και δεν σταμάτησε εκεί.

Στον Βάσκο και στον Ολυμπιακό δεν αρκούσε η συμμετοχή ήθελαν το τρόπαιο. Βρήκαν μία Φιορεντίνα πιο έτοιμη λόγω ρυθμού και αγώνων, αλλά δεν λύγισαν. Πίστευαν στην κατάκτηση, πάλεψαν, έδωσαν μάχες στον αγωνιστικό χώρο και δικαιώθηκαν. Πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν και το πήραν με την κεφαλιά του Ελ Κααμπί.

Και ο κόσμος που βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια θυμήθηκε όλα όσα έχει ζήσει, θυμήθηκε το σύνθημα που τραγουδούσε εδώ και πολλά χρόνια και μονολογούσε ότι πλέον αυτό περνάει στην Ιστορία. Ο Ολυμπιακός το πήρε το Ευρωπαϊκό και γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που φέρνει ένα τέτοιο τρόπαιο στη χώρα μας. Το αν έγιναν όλοι καλά και αν έβαλαν μυαλό είναι μία άλλη κουβέντα, διότι αυτό που έζησαν το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο της ΑΕΚ θα κάνουν πολύ καιρό να ξεπεράσουν.

Το άξιζε ο Ολυμπιακός για την πορεία που έχει κάνει στη διοργάνωση. Το άξιζε γιατί δεν φοβήθηκε κανέναν γιατί ο Μεντιλίμπαρ του ξύπνησε το DNA του και τον επανέφερε στην Ολυμπιακή πραγματικότητα. Μία ομάδα που θέλει να νικάει και ξέρει να το κάνει. Μία ομάδα που ξέρει από τελικούς και από μεγάλα ματς. Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ευρώπης και ο κόσμος του μπορεί να το χαρεί, να το απολαύσει γιατί οι στιγμές είναι μοναδικές, μαγικές.

Θα έχουμε όλο το χρόνο για να ασχοληθούμε με το αγωνιστικό κομμάτι του ματς με τη Φιορεντίνα.