Ολυμπιακός: Τα «mind games» της Φιορεντίνα και οι «απαντήσεις» από τον Ρέντη

Οι άνθρωποι της Φιορεντίνα επιχειρούν να βάλουν την ταμπέλα του «φαβορί» στον Ολυμπιακό για να τον φορτώσουν με έξτρα άγχος.

Ολυμπιακός: Τα «mind games» της Φιορεντίνα και οι «απαντήσεις» από τον Ρέντη

Η Φιορεντίνα είναι μία ομάδα με έμπειρους παίκτες, έμπειρη διοίκηση και έμπειρο προπονητή σε τέτοιου είδους συνθήκες. Οι «βιόλα» έφαγαν πέρσι την πρώτη κρυάδα με τον χαμένο τελικό του Κόνφερενς, εξαιτίας ενός γκολ της Γουέστ Χαμ στο φινάλε.

Δεν θέλουν να την ξαναπατήσουν στον τελικό της Αθήνας κόντρα στον Ολυμπιακό. Και πώς θα γίνει αυτό; Φυσικά όχι μόνο με όλα όσα θα συμβούν 100% στο χορτάρι το βράδυ της Τετάρτης (29/5).

Οι Ιταλοί είναι… μανούλες στα «mind games». Αν διαβάσετε προσεκτικά τις δηλώσεις που γίνονται από προπονητές, παίκτες και παράγοντες, τότε θα διαπιστώσετε ότι επιχειρούν με τρόπο να παρουσιάσουν τον Ολυμπιακό ως φαβορί για την κατάκτηση του Κόνφερενς. Λίγο το ότι ο τελικός γίνεται σε ελληνικό έδαφος (σ.σ. βέβαια 9 χιλιάδες οπαδούς της θα φέρει και η Φιορεντίνα), λίγο οι συνεχείς αναφορές για τις προκρίσεις επί της Άστον Βίλα και Φενέρμπαχτσε, λίγο η λατρεία τους για στατιστικές και νούμερα λόγω της περσινής κατάκτησης του Γιουρόπα από τον Μεντιλίμπαρ, έχουν δημιουργήσει μία εικόνα ότι έρχονται στην Αθήνα για να πάρουν το τρόπαιο με… κλεφτοπόλεμο, γιατί ο Ολυμπιακός θα είναι κυρίαρχος από το πρώτο λεπτό.

Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούν να φορτώσουν με άγχος τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι εδώ που έφτασαν, είναι λογικό να ονειρεύονται να γράψουν Ιστορία φέρνοντας τον πρώτο ευρωπαϊκό συλλογικό τίτλο στην Ελλάδα.

H Φιορεντίνα έχει να λέει τουλάχιστον ότι έχει πάρει ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1961 και έχει βρεθεί άλλες τέσσερις φορές σε ευρωπαϊκούς τελικούς.

Όλα αυτά είναι εν γνώσει του Μεντιλίμπαρ και των συνεργατών του, οι οποίοι έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τους παίκτες ότι θα πρέπει να κλείσουν τα αφτιά τους και να μην διαβάζουν εφημερίδες και ιστοσελίδες.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε την Τετάρτη (29/5). Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο πάντως υπάρχει πίστη και τεράστια ανυπομονησία. Προς το παρόν απ’ όλα όσα πληροφορούμαστε από τον Ρέντη, δεν διακρίνουμε κανένα άγχος στους παίκτες…