Oλυμπιακός: Ο κομβικός ρόλος του Έσε στους αγώνες του Conference League

Ο Σαντιάγκο Έσε λύνει και δένει στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόκριση των Πειραιωτών στον τελικό του Conference League.

Oλυμπιακός: Ο κομβικός ρόλος του Έσε στους αγώνες του Conference League

Ο Σαντιάγκο Έσε έχει μεγάλο μερίδιο για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού έως τον τελικό του Conference League. Ο Αργεντινός μέσος έδωσε μάχες σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» και αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στα χέρια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Αυτό αποτυπώνεται και στη γλώσσα των αριθμών, αφού σύμφωνα με την ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει σημειώσει τα περισσότερα τάκλιν στο Conference League.

Ο χαφ του Ολυμπιακού μετρά 23 τάκλιν και βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας μαζί με τον Μπένζαμιν Αντρέ της Λιλ.

Πιο κάτω ακολουθεί ο Κρέσπο της Φενέρμπαχτσε με 21 τάκλιν και οι Μίσιτς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (20), Άμπου Φάνι της Φερεντσβάρος (19) και Γιούκσεκ της Φενέρμπαχτσε (19).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έσε πέτυχε 23 τάκλιν σε λιγότερο αριθμό αγώνων σε σχέση με τον Αντρέ. Συγκεκριμένα η Λιλ συμμετείχε στους Conference League, με τον μέσο της γαλλικής ομάδας να μετρά δέκα παιχνίδια.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός μπήκε στο Conference League, μέσω της διαδικασίας των play off και ο Έσε έλαβε μέρος στο οκτώ αγώνες και ενώ απομένει ο τελικός με τη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.