Ο Κλοπ για τον Ολυμπιακό: «Πιθανό να μην υπάρχει αγγλική ομάδα σε ευρωπαϊκό τελικό»

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα και στο ενδεχόμενο καμία αγγλική ομάδα να μην βρεθεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Κλοπ για τον Ολυμπιακό: «Πιθανό να μην υπάρχει αγγλική ομάδα σε ευρωπαϊκό τελικό»

Στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα αναφέρθηκε ο Γιούργκεν Κλοπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Τότεναμ. Ο τεχνικός των Reds στάθηκε στη νίκη των Πειραιωτών και επισήμανε πως η Αγγλία κινδυνεύει να μην έχει καμία ομάδα σε ευρωπαϊκό τελικό.

Ο Γερμανός προπονητής κατέκρινε το τηλεοπτικό δίκτυο που ορίζει τα παιχνίδια και κάνει πολλές φορές το πρόγραμμα πολύ δύσκολο. Επισήμανε, μάλιστα ότι η Λίβερπουλ υποχρεώθηκε να παίξει τέσσερα παιχνίδια σε δέκα ημέρες.

«Βλέποντας την Άστον Βίλα να χάνει 4-2 από τον Ολυμπιακό σημαίνει ότι αν αποκλειστεί καμία αγγλική ομάδα δεν θα είναι σε κανενός είδους ευρωπαϊκό τελικό», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Συνεχίζοντας ο Γερμανός κόουτς κατέκρινε το τηλεοπτικό δίκτυο που ορίζει τα παιχνίδια στην Premier League: «Το καταλαβαίνετε ότι όλοι υπολειτουργούσαμε; Όπως και εμείς απέναντι στην Αταλάντα. Αλλά παρακολουθώ πολύ ποδόσφαιρο και η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Δεν είναι υπερεκτιμημένο, οι παίκτες είναι υπερφορτωμένοι. Κάποιος πρέπει να βοηθήσει.

Είχα μια συζήτηση τις προάλλες με συναδέλφους από το αγαπημένο μου τηλεοπτικό κανάλι που σίγουρα δεν θα ξαναδώ, το TNT. Είναι πάντα μια συζήτηση "Μα σε πληρώνουν, δίνουν λεφτά στο ποδόσφαιρο". Δεν είναι έτσι. Πραγματικά δεν το βλέπω έτσι. Είναι ακριβώς το αντίθετο, το ποδόσφαιρο τους πληρώνει. Το μεταδίδουν, το παραδίδουν, αλλά δεν είναι ότι η TNT δεν τα πάει εξαιρετικά καλά. Πρέπει να γίνεις ξανά συνεργάτης του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι μια μικρή συμβουλή από έναν ηλικιωμένο άνδρα που βρίσκεται κοντά στην έξοδο.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ, εκτός προημιτελικών στο Champions League εμείς εκτός προημιτελικών στο Europa League, δεν είναι μια πραγματική αντανάκλαση της ποιότητας. Είναι απλώς μια αντανάκλαση του ότι δεν μπορούσαμε να παίξουμε καλά τη μέρα που έπρεπε. Ναι, άλλες χώρες έχουν πολύ καλές ομάδες, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, αλλά είναι ένα σημάδι.

Πριν από χρόνια νομίζω ότι είχαμε τέσσερις αγγλικές ομάδες στους προημιτελικούς. Και μετά το παίρνουμε και λέμε, "Ναι, είναι η ποιότητα της Premier League, ας το κάνουμε περισσότερο!» Πρέπει να αλλάξουμε αυτή την προσέγγιση. Πάντα σκέφτεσαι όταν το λέω, ότι οφείλεται στην τελευταία μας κατάσταση. Όχι, είναι ένα γενικό πρόβλημα», υπογράμμισε ο Κλοπ.