Λεβαντόφσκι: «Λάμπει» υπό τις οδηγίες του Φλικ

Οι επιδόσεις του Πολωνού επιθετικού, υπό τις οδηγίες του Χάνσι Φλικ.

Λεβαντόφσκι: «Λάμπει» υπό τις οδηγίες του Φλικ

Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα. Η «αναγέννηση» του Λεβαντόφσκι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, έστω και στα 36 του χρόνια, είναι γεγονός. Δεν είναι τυχαίο που αυτό συμβαίνει από τη στιγμή που ο Χάνσι Φλικ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «μπλαουγκράνα» το περασμένο καλοκαίρι.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Λεβαντόφσκι και Φλικ συνεργάζονται μαζί. Ο Γερμανός προπονητής είχε αναλάβει τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου από τον Νοέμβριο του 2019 έως το καλοκαίρι του 2021. Σε αυτές τις δύο σεζόν του στη Βαυαρία, χρησιμοποίησε τον Πολωνό επιθετικό σε 71 παιχνίδια, ξεκινώντας τον ως βασικό τις 69 από αυτές τις φορές, σε συνολικά 6.157 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι υπό τις οδηγίες του Χάνσι Φλικ στη Μπάγερν Μονάχου.

Ο Λεβαντόφσκι τον αποζημίωσε και με το παραπάνω, αφού βρήκε δίχτυα 83 (!) φορές, δηλαδή 1.16 γκολ/αγώνα. Τη σεζόν 2020/21 μάλιστα, ο τότε στράικερ της Μπάγερν, πέτυχε 41 γκολ σε 29 εμφανίσεις στη Μπουντεσλίγκα, τα περισσότερα που έχει πετύχει ένας ποδοσφαιριστής σε μία σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι «δρόμοι» τους ενώθηκαν ξανά στη Βαρκελώνη και ο Λεβαντόφσκι φαίνεται πως με τον Φλικ βρίσκει τον καλύτερο εαυτό του στο σκοράρισμα. Σε 12 παιχνίδια εφέτος σε όλες τις διοργανώσεις, ο Πολωνός έχει αναγκάσει τους αντίπαλους τερματοφύλακες να μαζέψουν τη μπάλα από τα δίχτυα τους ήδη 14 φορές!

Χάνσι Φλικ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε προπόνηση της Μπαρτσελόνα.

Δύο πρώην Βαυαροί, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν με τα «μπλαουγκράνα» χρώματα παλιούς φίλους και γνωστούς στη σημερινή (23/10,22:00) «τιτανομαχία», όπου η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου για την αγωνιστική της League Phase του UEFA Champions League.