ΠΑΟΚ: Τόσο κοντά και… τόσο μακριά από το «σεντόνι»

Ο ΠΑΟΚ κάνει και φέτος την προσπάθεια για την ιστορική πρώτη συμμετοχή του σε ομίλους του Champions League

ΠΑΟΚ: Τόσο κοντά και… τόσο μακριά από το «σεντόνι»

Από τη στιγμή που έγιναν γνωστά τα τελευταία εμπόδια στον δρόμο του ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Champions League ξεκίνησε η συνήθης σε τέτοιες περιπτώσεις επίδειξη υπέρμετρης αισιοδοξίας στις τάξεις των οπαδών κυρίως του «δικεφάλου του βορρά». Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια που η ομάδα της Θεσσαλονίκης συμμετείχε στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, άπαντες στον «μαυρόασπρο» περίγυρο θεωρούν πως έφθασε η ώρα για την υπέρβαση.

«Ποια Μάλμε και ποια Σπάρτα Πράγας», αν οι Τσέχοι καταβάλλουν τελικά την αντίσταση της Στεάουα ; Στον «μικρόκοσμο» της Τούμπας κυριαρχεί η αίσθηση πως αυτήν την φορά το όνειρο δεν θα μετατραπεί σε εφιάλτη. Προφανώς και οι εν λόγω αντίπαλοι δεν τρομάζουν, όμως από την άλλη πλευρά και ο ΠΑΟΚ δεν τρομάζει αυτούς.

Το έδειξαν οι Σουηδοί, που στο πρώτο ματς προηγήθηκαν δύο φορές, έκαναν το σύνηθες επιθετικογενές παιχνίδι τους και παράλληλα εμφάνισαν όλες τις αδυναμίες που τους συνοδεύουν στο πρωτάθλημά τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα κάνουν το ίδιο ακριβώς παιχνίδι και στη Θεσσαλονίκη. Με ό, τι αυτό συνεπάγεται από τη στιγμή που πρόκειται για μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας και πολύ περισσότερα τρεξίματα από τον ΠΑΟΚ

Και άντε... Βρίσκει τον τρόπο ο Ραζβάν Λουτέσκου και την κάνει και πάλι την υπέρβαση με το περσινό ρόστερ από τη στιγμή που ακόμα δεν χουν καλά-καλά ενσωματωθεί τα μεταγαραφικά αποκτήματα, Από πότε μια ομάδα τύπου Σπάρτα Πράγας θεωρείται του χεριού του ΠΑΟΚ ; Αυτή αν μη τι άλλο και σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχει παίξει και το πρωτάθλημά της κερδίζει με συνέπεια και συγκριτικά ποιοτικό ρόστερ διαθέτει. Πολύ καλύτερα, με βάση την εικόνα που έχουμε για τις ομάδες θα ήταν να πέσει στο δρόμο του η Στεάουα.

Προχωρήσαμε πολύ όμως… Η ρεβάνς με την Μάλμε επαναλαμβάνουμε πως δύσκολα θα αποτελέσει «βόλτα στο πάρκο» για την ελληνική ομάδα. Ο Ρουμάνος κόουτς το ξέρει πολύ καλά και κρατα όσο μπορεί χαμηλούς τόνους. Γνωρίζει πως αν παρασυρθεί η ομάδα του από τον παλμό του κόσμου και ανοιχθεί υπερβολικά στη ρεβάνς, εύκολα μπορεί να δεχθεί και δύο γκολ και παραπάνω από έναν αντίπαλο που σκοράρει για… πλάκα.

Ψυχραιμία, τακτική συγκέντρωση, σεβασμός στον αντίπαλο. Βασικά στοιχεία που ποδοσφαίρου θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ για να ξεπεράσει εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο προς το… Άγιο Δισκοπότηρο. Το σεντόνι που βρίσκεται τόσο κοντά αλλά ακόμα τόσο μακριά. Τρία 90λεπτα στα οποία τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο για μια ομάδα που έχει περιθώρια βελτίωσης αλλά ακόμα απέχει πολύ από το να αποδίδει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της.