ΠΑΟΚ: Φέρθηκε επιπόλαια...

Ο ΠΑΟΚ δεν «καθάρισε» από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση κόντρα στην Μπόρατς, καθώς πλήρωσε τα επιπόλαια λάθη.

ΠΑΟΚ: Φέρθηκε επιπόλαια...

Κανένας φίλος του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να έχει την απαίτηση η ομάδα του να βρίσκεται στο 100% από τα μέσα του καλοκαιριού. Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου και ακόμα οι προπονητές «χτίζουν» τη φιλοσοφία τους στις ομάδες.

Αυτό ισχύει και στον ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκίνησε απόψε τις επίσημες υποχρεώσεις του αντιμετωπίζοντας στην Τούμπα την Μπόρατς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Το εμπόδιο της Μπόρατς δεν είναι μεγάλο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά σε αυτό το χρονικό σημείο δεν λείπουν οι παγίδες και λίγο έλειψε να την πατήσουν οι «ασπρόμαυροι».

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το παιχνίδι και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ. Ωστόσο το τελικό 3-2 αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Από τη μία έγινε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο, αλλά από την άλλη το τελικό σκορ δεν δίνει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να νιώθει σιγουριά ενόψει της εκτός έδρας ρεβάνς.

Τα λάθη της «ασπρόμαυρης» άμυνας δεν ήταν λίγα και μπορεί να μην κόστισαν αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά στο μέλλον είναι σίγουρο πως θα κοστίσουν και μάλιστα ακριβά.

Στον ΠΑΟΚ η «δίψα» για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League είναι τεράστια, όμως για να επιτευχθεί χρειάζεται σκληρή δουλειά και συγκέντρωση.

Η ποιότητα της Μπόρατς δεν είναι αντάξια των «ασπρόμαυρων», αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ ύστερα από δύο λάθη των γηπεδούχων και μπορούν να ελπίζουν για τον επαναληπτικό.

Ο ΠΑΟΚ κρατά ακόμα την τύχη στα χέρια του και εάν βελτιωθεί στα αμυντικά του καθήκοντα, τότε θα πάρει με άνεση την πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο.

Φυσικά ουδείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα από το πρώτο κιόλας επίσημο παιχνίδι, όμως τα συνεχόμενα (κυρίως ατομικά) λάθη δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.