Συγκλονίζει ο ποδοσφαιριστής που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βανάκι ψησταριάς!
Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ροδόπολης, Σάκης Μουτεσίδης και ο προπονητής του καταγγέλλουν την έλλειψη ασθενοφόρων στις Σέρρες.
Πίσω από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν στο φινάλε του αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού Ροδόπολης και του Καπνοφύτου για το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Σερρών αναδεικνύεται η «γύμνια» του κρατικού μηχανισμού στις υπηρεσίες υγείας αλλά και το παράπονο εκατοντάδων συμπολιτών μας από την έλλειψη ασθενοφόρων σε μία μεγάλη περιοχή του νομού που αριθμεί τουλάχιστον 15 χωριά.
Ο 25χρονος εξτρέμ του Ολυμπιακού Ροδόπολης, Σάκης Μουτεσίδης, στο 90ό λεπτό του ντέρμπι και σε μία διεκδίκηση της μπάλας τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα και στα πλευρά ύστερα από σύγκρουση που είχε με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αν και σηκώθηκε έχοντας τις αισθήσεις του, δευτερόλεπτα μετά σωριάστηκε στο χορτάρι. «Ζαλιζόμουν και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Το μόνο που θυμάμαι μέχρι να πάω στο κέντρο υγείας ήταν ότι ήμουν στο φορείο. Ζαλιζόμουν απίστευτα και νόμιζα ότι πέφτω, ότι με τραβάει η γη προς τα κάτω. Μετά συνήλθα και περιμέναμε να έρθει το ασθενοφόρο για να με πάρει για τις Σέρρες», λέει σε συνέντευξή του στο ethnos.gr ο 25χρονος ποδοσφαιριστής.
Ολυμπιακός: Αλλαγές ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ με Παναθηναϊκό
«Με έβαλαν μέσα στο βανάκι της ψησταριάς»
Η περιπέτεια του όμως μόλις είχε αρχίσει: «Επειδή το ασθενοφόρο αργούσε να έρθει προσφέρθηκε ένας παράγοντας του συλλόγου να με μεταφέρει με το επαγγελματικό βανάκι που έχει από την επιχείριση του. Ο κύριος Δημήτρης Δεδής είναι φίλος και παράγοντας του συλλόγου και επαγγελματικά έχει μία από τις καλύτερες ψησταριές στην περιοχή μας. Με έβαλαν μέσα στο βανάκι της ψησταριάς. Ένιωθα πως ήμουν σε καλά χέρια αλλά αισθάνθηκα φόβο για τη ζωή μου. Ευτυχώς είχα όλα τα παιδιά από την ομάδα να είναι δίπλα μου. Αυτό μου έδωσε δύναμη και κουράγιο. Τους ευχαριστώ όλους».
«Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»
Το βανάκι της ψησταριάς οδηγούσε ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Δεδής: «Ο κύριος Δημήτρης οδηγούσε και εγώ ήμουν πίσω μαζί με τη γιατρό και τον κόουτς Ιάκωβο Δημητριάδη. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Ξέραμε πως ασθενοφόρο μπορεί και να μην έρθει ποτέ. Ως πότε θα ζούμε έτσι; Πότε θα στείλουν ένα ασθενοφόρο να υπάρχει για εμάς εδώ; Όταν θα γίνει το κακό και θα χαθεί μια ζωή τι θα λένε; Πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους αυτοί οι άνθρωποι γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».
«Φοβήθηκα πολύ για τη ζωή μου»
Η περιπέτεια του όμως δεν είχε τελειώσει εκεί και μάλιστα δεν είναι και το μοναδικό περιστατικό: «Με τον βανάκι με πήγαν στο κέντρο υγείας. Το ασθενοφόρο δεν πήγε ποτέ στο γήπεδο από ότι έμαθα είτε γιατί δεν πρόλαβε είτε γιατί ενημερώθηκε πως είμαι στο στο κέντρο υγείας. Αφού μου έκαναν εκεί την πρώτη διάγνωση με έστειλαν στο νοσοκομείο των Σερρών με ασθενοφόρο που ήρθε με 40 λεπτά καθυστέρηση. Η διάγνωση ήταν θλάση στα πλευρά και στον αυχένα. Ευτυχώς γλίτωσα τα χειρότερα αλλά ακόμα και τώρα δεν μπορώ να πάρω ανάσα. Φοβήθηκα πολύ για τη ζωή μου. Δεν ήξερα τι ακριβώς είχα πάθει και έβαζα άσχημα πράγματα με το νου μου. Αυτό που θέλω να γράψετε είναι πως δεν αξίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Δεν πρέπει να το ζήσει άλλος συνάνθρωπος μου αυτό το πράγμα».
«Μπήκε μόνη της μέσα η γιατρός»
Ο Σάκης Μουτεσίδης έχει παράπονα και από τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως τον τραυματισμό του και δεν έδωσε εντολή στη γιατρό να μπει στον αγωνιστικό χώρο: «Το ματς ήταν στο 90ό λεπτό και ήταν ισόπαλο 2-2. Είχα χάσει τις αισθήσεις μου και μπήκε μόνη της η γιατρός μέσα. Να είναι καλά. Ο διαιτητής ήταν μπροστά στη φάση, είδε τη σφοδρή σύγκρουση και δεν έδωσε άδεια στη γιατρό. Δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου. Αυτοί που τους ορίζουν ενδιαφέρονται να δουν πόσο ικανοί είναι στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων; Δεν μιλάμε για αγώνα όταν δεν δίνεται προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή».
Όπως μάλιστα αποκαλύπτει - καταγγέλλει ο προπονητής Ιάκωβος Δημητριάδης στο Δήμο Ροδόπολης, κάποιος ομογενής έχει κάνει δωρεά ένα ασθενοφόρο αλλά το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται σε άλλη περιοχή. «Είναι απαράδεκτα όλα αυτά που συμβαίνουν. Μας καθησυχάζουν κάθε φορά αλλά στο τέλος δεν γίνεται τίποτα. Είναι απαράδεκτο να μην έχουμε ένα ασθενοφόρο να εξυπηρετήσει τα έκτακτα περιστατικά. Κάποια στιγμή θα γίνει το κακό και τότε θα είναι αργά».
πηγή: ethnos.gr