Ο Ολυμπιακός στο πλευρό του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (pics)
Για μια ακόμα φορά, ο Ολυμπιακός δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, στηρίζοντας με πράξεις τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Αυτή τη φορά, ήταν ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ), που στο πλαίσιο του Solidarity Project της UEFA, βρέθηκε την Κυριακή 24/11 στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.
Οι μικροί μας φίλοι με αιμορροφιλία, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο με τον προπονητή της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού, Αντώνη Νικοπολίδη, όσο και με τους ποδοσφαιριστές του!
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Τα παιδιά έμαθαν σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι το ζέσταμα πριν από την άσκηση, αλλά και τη σημασία της καλής φυσικής κατάστασης και ανάπτυξης υγιούς μυικού συστήματος, που βοηθά σημαντικά στην αποφυγή τραυματισμών, πεδίο κομβικής σημασίας για τα παιδιά με αιμορροφιλία.
Οι ποδοσφαιριστές της Κ19, μοιράστηκαν ακόμα με τα παιδιά τις εμπειρίες τους από σοβαρούς τραυματισμούς και τη διαχείριση που αυτοί απαιτούν στο στάδιο της αποκατάστασης, τόσο από τη σωματική όσο και από την ψυχολογική πλευρά.
Οι καλεσμένοι μας, παρέλαβαν τα δώρα τους ενώ απόλαυσαν τις φωτογραφίες και το παιχνίδι με τη μασκότ μας, τον Λεόνε!
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κ. Ελένη Περγάντου, Διευθύντρια του Κέντρου Αιμορροφιλικών, Μονάδα Αιμόστασης και Θρόμβωσης του Νοσοκομείου Παίδων, που απηύθυνε χαιρετισμό.
Λίγα λόγια την Αιμορροφιλία
Η αιμορροφιλία είναι μία σπάνια κληρονομική διαταραχή της αιμόστασης, που οφείλεται σε έλλειψη του παράγοντα VIII (Αιμορροφιλία Α) ή του παράγοντα IX (Αιμορροφιλία Β) της πήξης του αίματος, εμφανίζεται από τη γέννηση του ατόμου και διαρκεί καθόλη τη ζωή του. Ουσιαστικά, πρόκειται για βλάβη στο μηχανισμό του οργανισμού για την παύση της αιμορραγίας μετά από ένα τραυματισμό αγγείου, όπου φυσιολογικά το αίμα θα έπρεπε να πήζει. Η βαρύτητα της κατάστασης του ασθενούς προέρχεται από το ποσοστό έλλειψης της πρωτεΐνης. Η συχνότητα εμφάνισης αιμορροφιλίας Α υπολογίζεται στο 1:10.000, δηλαδή 1 πάσχοντας ανά 10.000 γεννήσεις. Στην Ελλάδα σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1055 άτομα με αιμορροφιλία Α και Β.
Πηγή: (hemophiliasociety.gr)