Η ραψωδία της Παλλήνης! (pics)
Ο Παλληνιακός για πρώτη φορά στην ιστορία του στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Ζάβρας, μιλάει στο «fosonline» για τη φετινή επιτυχία.
Η σταθερότητα του Παλληνιακού καθόλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν τον οδήγησε στην επιτυχία χωρίς το άγχος των τελευταίων παιχνιδιών. Η ομάδα της Παλλήνης ετοιμάζεται (σε τέσσερις αγωνιστικές) για τη φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος της ΕΠΣΑΝΑ ενώ ταυτόχρονα ήδη προετοιμάζεται για τα δυσκολότερα που την περιμένουν του χρόνου στη Γ’ Εθνική.
Το φετινό κατόρθωμα είναι εν πολλοίς έργο του Γιάννη Στασινόπουλου, που ενεπλάκη με τη διοίκηση του συλλόγου το καλοκαίρι και του έδωσε την ώθηση να φτάσει στην κορυφή. Η αποχώρηση του επιχειρηματία μεσούσης της περιόδου για επαγγελματικούς λόγους, μπορεί να προκάλεσε ένα αρχικό σοκ στους Παλληνιώτες, αλλά εν τέλει όλα πήγαν καλά.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Τα μέλη του συλλόγου, με μπροστάρη τον νέο πρόεδρο Γιώργο Ζάβρα, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δικαιωματικά τους αναλογεί μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία. Όπως επίσης και στο τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές.
Στο «Fosonline» μίλησε ο νεαρός σε ηλικία πρόεδρος του συλλόγου, που ευτύχησε στην πρώτη του θητεία ως επικεφαλής, να οδηγήσει την ομάδα στην Γ’ Εθνική. Ο Γιώργος Ζάβρας αναφέρεται σε όλα όσα έγιναν φέτος ενώ εμφανίζεται απόλυτα αισιόδοξος για τη νέα χρονιά.
-Ιστορική στιγμή για τον Παλληνιακό...
Είναι πράγματι. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για την πιο ιστορική στιγμή της ομάδας μας. Μια επιτυχία που την αλλάζει επίπεδο και την βάζει πλέον στο κλαμπ των Εθνικών κατηγοριών.
-Υπήρχε μυστικό για τη φετινή επιτυχία;
Ναι. Θα πω πως ήταν η πολύ καλή οργάνωση του συλλόγου μας και η πολλή δουλειά από τους ανθρώπους στην ομάδα η οποία απέδωσε. Δουλέψαμε όλοι σκληρά και η διοίκηση και οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές. Λειτούργησαν όλα άψογα. Και πάνω απ’ όλα η προσπάθεια του κυρίου Στασινόπουλου που οργάνωσε όλο αυτό και μας έκανε να πιστέψουμε όλοι μας πως αυτή ομάδα ανήκει στις Εθνικές κατηγορίες.
-Ήταν τόσο ανταγωνιστική η κατηγορία φέτος όσο την υπολογίζατε ή μήπως περιμένατε πιο δυνατούς τους αντιπάλους σας;
Ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα φέτος άσχετα με το αν εμείς πήραμε μια διαφορά μεγάλη από κάποια στιγμή και έπειτα. Υπήρχαν όμως ομάδες όπως η Βάρη, τα Γλυκά Νερά, το Μαρκόπουλο που ήμασταν πολύ κοντά και μας δυσκόλεψαν. Κάποιες στιγμές ήμασταν και στον πόντο.
-Ποια στιγμή δεν θέλετε να ξεχάσετε ποτέ από τη φετινή σεζόν και ποια θέλετε να διαγράψετε άμεσα από τη μνήμη σας;
Η στιγμή που ποτέ δεν θα ξεχάσω θα είναι αυτή που θα ζήσω στην απονομή του πρωταθλήματος που θα γίνει την τελευταία αγωνιστική στη φιέστα. Και η στιγμή που θέλω να ξεχάσω ήταν στη μέση της σεζόν όταν και προέκυψαν κάποια οργανωτικά προβλήματα, αλλά ευτυχώς τα ξεπεράσαμε γρήγορα.
-Ποια είναι πλέον τα σχέδια της διοίκησης ενόψει της νέας σεζόν; Θα καταφέρει η ομάδα να ανταποκριθεί στις μεγαλύτερες οικονομικές απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής;
Αυτό που επιθυμούμε είναι η ομάδα μας να εμφανιστεί ανταγωνιστική στη Γ’ Εθνική και να παίξει όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο μπορεί. Όσο για τα οικονομικά μας πλάνα, έχουμε μια σοβαρή διοίκηση, ο Παλληνιακός αριθμεί πολλά μέλη, είμαστε μια ομάδα που μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στη Γ’ Εθνική. Θα πάμε με μεγάλο σεβασμό στη νέα κατηγορία, αλλά δεν τη φοβόμαστε. Η ομάδα μας έχει υποδομή να αγωνιστεί σε αυτή την κατηγορία. Άλλωστε ήταν από φέτος μια ομάδα της Γ’ Εθνικής. Η πορεία μας στη διάρκεια του πρωταθλήματος με τις τόσες νίκες, αυτό έδειξε.
-Είστε σύμφωνος με το νέο σύστημα διεξαγωγής του διευρυμένου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ή πιστεύετε πως θα έπρεπε να υπήρχε και μια ενδιάμεση κατηγορία;
Αυτό είναι κάτι που δεν το κανονίζω εγώ. Αλλά θα πω πως ήταν καλύτερα με την Δ’ Εθνική νομίζω. Είναι μεγάλο σκαλοπάτι από το τοπικό κατευθείαν στη Γ’ Εθνική. Η Δ’ ήταν ένα ενδιάμεσο σκαλοπάτι που βοηθούσε.
-Πιστεύετε πως θα υπάρξουν ομάδες στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που δεν θα κατορθώσουν να αντέξουν οικονομικά όλη τη σεζόν και θα έχουμε αποχωρήσεις;
Όποιοι έχουν οργανωθεί σωστά θα αντέξουν. Αυτό πιστεύω. Θεωρώ πως όποιος θέλει να είναι στη Γ’ Εθνική θα πρέπει να έχει υπολογίσει και το οικονομικό ρίσκο. Δεν ξέρω βέβαια αν όλοι σκέφτονται έτσι, αλλά θεωρώ ότι το κάνουν και έχουν υπολογίσει τα έξοδα.
-Τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν αντίκτυπο στις μικρότερες κατηγορίες;
Το ποδόσφαιρο είναι ένα. Η μεγάλη κατηγορία είναι ο καθρέφτης, αυτή που δείχνει την κατάσταση για όλες τις κατηγορίες. Εμείς πάντως δεν είχαμε φέτος τέτοια άσχημα γεγονότα, αλλά καλό θα ήταν να μην υπάρχουν σε καμιά κατηγορία.
-Ως νέος παράγοντας είστε γενικότερα αισιόδοξος για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Ναι είμαι. Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πίστευα και ως ποδοσφαιριστής και τώρα ως παράγοντας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να έχει εξαιρετικό μέλλον, το έχει αποδείξει αυτό και η πορεία της Εθνικής μας ομάδας.
-Θεωρείτε πως η πολιτεία είναι τόσο κοντά όσο θα μπορούσε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;
Όχι, δεν είναι κοντά. Δεν επιδοτεί καθόλου. Και δεν μιλάω μόνο οικονομικά. Με κανένα τρόπο δεν βοηθάει. Δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο. Μόνο ο κάθε τοπικός παράγοντας ο κάθε δήμος ό,τι κάνει. Δεν υπάρχει κάτι πιο οργανωμένο από την πολιτεία όπως γίνεται σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου.
-Τι περισσότερο θα πρέπει να γίνει κατά την άποψή σας;
Θα μπορούσε η πολιτεία να παρέχει οικονομική ενίσχυση αναλογικά με την κατηγορία που παίζουν τα σωματεία, προκειμένου να έχουν καλύτερες υποδομές ή να τους έχει ποιοτικότερες εγκαταστάσεις και προπονητικά κέντρα ή να υποστηρίζει τους συλλόγους με αθλητικό υλικό ή ακόμα να οργανώνει επιστημονικά σεμινάρια για την επιμόρφωση. Θα μπορούσε να ενισχύσει όλα τα τμήματα υποδομής των συλλόγων με ένα ποσό. Είναι πάρα πολλοί οι τρόποι που μπορούσε να βοηθήσεις η πολιτεία αλλά δεν το κάνει. Θα πω επίσης πως σε επίπεδο Εθνικής κατηγορίας είναι απαράδεκτο, όταν μια ομάδα ταξιδεύει σε όλη τη χώρα για αθλητισμό, που είναι κοινωνικό αγαθό, να μην υπάρχει επιδότηση ταξιδιού. Είναι απαράδεκτο να μη βοηθιούνται τα σωματεία στις μετακινήσεις. Ο αθλητισμός ήταν και είναι κοινωνικό αγαθό. Από την αρχαιότητα. Έπρεπε λοιπόν να υπάρχει μέριμνα. Θα ξανά αναφερθώ στο θέμα της επιμόρφωσης. Θα μπορούσαν να γίνονται σεμινάρια από την πολιτεία. Σήμερα κάποιος που πρέπει να εμβαθύνει σε γνώσεις πρέπει να πληρώνει και να ψάχνεται συνέχεια. Θα μπορούσε να υπήρχε λίγο καλύτερη οργάνωση.