Ολυμπιακός: Εγκώμια Αλ Κελαϊφί για τα περσινά τρόπαια

«Παράδειγμα για όλους ο Ολυμπιακός», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ECA, Νάσερ Αλ Κελαϊφί. 

Ολυμπιακός: Εγκώμια Αλ Κελαϊφί για τα περσινά τρόπαια

Η 31η γενική συνέλευση της ECA ολοκληρώθηκε στην Αθήνα και ο πρόεδρός της - και ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν - Νάσερ Αλ Κελαϊφί εγκωμίασε τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο για τις περσινές μεγάλες επιτυχίες του στο Conference League και στο Youth League.

Κάτι για το οποίο μίλησε με πολύ θερμά λόγια και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διοργάνωση του περσινού τελικού στην Αθήνα και στο θρίαμβο του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο και η πρώτη ομάδα γενικώς που πήρε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους σε άνδρες και νέους, κάνοντας αναφορά και στο Youth League.

Το σχόλιο του Αλ Κελαϊφί:

«Είναι κάτι εκπληκτικό και για τους οπαδούς και για τη χώρα, αλλά και γενικότερα. Είδαμε αυτή την ελπίδα και το όνειρο να γίνονται πραγματικότητα, καθένας μπορεί να το κάνει. Είδα πώς οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και όλη η πόλη ήταν σε κατάσταση τρέλας. Αυτό θέλει να πετύχει και το νέο format των διοργανώσεων, είναι κάτι βλέπουμε και στο Champions League και το Europa League, όπου οι μεγάλοι δυσκολεύονται. Καθένας μπορεί να νικήσει. Βλέπουμε ότι τα μικρότερα κλαμπ τα πηγαίνουν καλύτερα, κάτι που είναι σημαντικό για το θεσμό και τους οπαδούς. Ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλους».

Η ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ UEFA και ECA: «Είναι πολύ σημαντικό για όλα τα μέλη της ECA, όπως και για τις ελληνικές ομάδες. Οι ελληνικοί σύλλογοι είναι σημαντικοί για εμάς και για τους ελληνικούς συλλόγους είναι σημαντική η ECA. Όλοι βγαίνουν κερδισμένοι από μία τέτοια συνεργασία και σε οικονομικό φυσικά επίπεδο».