Ολυμπιακός: Οι μικροί έχουν ταλέντο, εμείς το αντέχουμε;

Οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού έδειξαν γι’ ακόμα μία φορά ότι είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα, ότι είναι έτοιμοι για το παραπάνω βήμα. Πόσοι το αντέχουν;

Ολυμπιακός: Οι μικροί έχουν ταλέντο, εμείς το αντέχουμε;

Πολλά μπορεί να πει κανείς για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φλαμένγκο. Είναι ένας ματς που αν το παίξεις δέκα φορές ίσως τις εννιά να το κερδίσεις. Καλύτερη η ομάδα του Συλαϊδόπουλου, είχε ευκαιρίες και θα μπορούσε να το έχει καθαρίσει.

Σε αυτές τις ηλικίες δεν θα έπρεπε να δίνουν σημασία στα τρόπαια, αλλά όταν φτάνουν στο σημείο να παίζουν ένα τέτοιο ματς φυσικά και σε ενδιαφέρει η κούπα και σε στεναχωρεί που χάθηκε.

Η πραγματικότητα είναι πως η Φλαμένγκο εδώ και δύο μήνες ενίσχυε την ομάδα της και κοιτούσε πως θα γίνει πιο δυνατή. Ο Ολυμπιακός έχασε παίκτες που πέρσι τον οδήγησαν στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά από την άλλη είχε και πέντε πιτσιρικάδες που απέκτησαν εμπειρίες εδώ και δύο μήνες στο πλευρό του Μεντιλίμπαρ.

Το κλασικό που ακούσαμε μετά το ματς και θα ακούσουμε και στη συνέχεια είναι πως για τον Ολυμπιακό είναι κέρδος αυτή η γενιά. Το είπε και ο Συλαϊδόπουλος μετά το ματς ότι αφήνουν παρακαταθήκη στην πρώτη ομάδα. Το ότι οι πιτσιρικάδες έχουν ταλέντο και τσαγανό το έχουμε καταλάβει και το έδειξαν και στο Μαρακανά.

Πόσες ομάδες μπαίνουν σε αυτό το γήπεδο και στέκονται στα πόδια τους; Παιδιά που δεν έχουν παραστάσεις από γεμάτα γήπεδα έπαιξαν μπροστά σε 45.000 κόσμο και δεν μάσησαν. Στο άκουσμα του Μαρακανά σε πιάνει δέος και τα πόδια τρέμουν. Κάτι τέτοιο δεν είδαμε να συμβαίνει από τα παιδιά του Συλαϊδόπουλου.

Επομένως δεν πρέπει να έχεις κανείς αμφιβολία για το τι μπορούν να κάνουν οι πιτσιρικάδες. Το θέμα είναι εμείς αντέχουμε το ταλέντο τους; Αντέχουμε να τους δούμε στην πρώτη ομάδα, να δεχτούμε ότι θα κάνουν και λάθη απειρίας, ότι θα χάσουν μονομαχίες επειδή σωματικά ακόμα δεν είναι τόσο δυνατοί; Αντέχουμε να θυσιάσουμε μερικές επιτυχίες για το ταλέντο τους; Αυτά είναι τα ερωτήματα. Γιατί από σήμερα κιόλας θα αρχίσει η κουβέντα για τις μεταγραφές σαν μην υπάρχουν. Επομένως ας ελπίσουμε οι πιτσιρικάδες να βρουν το δρόμο τους και να κάνουν λαμπρή καριέρα.