Ολυμπιακός: Η έλλειψη ψυχραιμίας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι

Η φημολογία για το τμήμα μπάσκετ, το αντίστροφο που συνέβη με το ποδόσφαιρο και η έλλειψη ψυχραιμίας και ελέγχου συναισθημάτων που χαρακτηρίζει μερίδα του κόσμου.

Ολυμπιακός: Η έλλειψη ψυχραιμίας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι

Το βράδυ του Σαββάτου η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε θέση για τη φημολογία που αναπτύχθηκε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η οικογένεια του θα εμπλακούν με το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου. Αναγκάστηκαν οι Πειραιώτες να τοποθετηθούν για ένα ζήτημα που δεν υπήρχε και δημιουργήθηκε από τα social media.

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η ομάδα μπάσκετ έχει ανθρώπους πρόθυμους να επενδύσουν»

Η έλλειψη ψυχραιμίας και η ισοπέδωση είναι χαρακτηριστικά του λαού μας και αυτή τη φορά έβαλαν τον σύλλογο σε μία διαδικασία που μόνο καλό δεν του κάνει. Όπως ανέφερε και η πειραϊκή ΠΑΕ όλος αυτός ο θόρυβος ευνοεί τους αντιπάλους του Ολυμπιακού και όχι τον ίδιο τον σύλλογο.

Μάλιστα οι « ερυθρόλευκοι» πέρα από την κατηγορηματική τους διάψευση τόνισαν πως στην ΚΑΕ υπάρχου πρόθυμοι άνθρωποι να επενδύσουν και να βάλουν χρήματα στην ομάδα. Η συγκεκριμένη φημολογία δημιουργήθηκε μετά την αποτυχία της μπασκετικής ομάδας να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Basket League.

Η αντίδραση μερίδας του κόσμου ήταν να εμπλακεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο μπάσκετ, αφού ο ενθουσιασμός από την κατάκτηση του Europa Conference League δεν έχει κοπάσει και αυτό φαίνεται σε κάθε νησί που πηγαίνει το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο κόσμος που καλούσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πάρει την ΚΑΕ, είναι ο ίδιος κόσμος που πριν μερικούς μήνες καλούσε τους αδερφούς Αγγελόπουλους να μπουν στην ΠΑΕ. Τότε που ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός δεν τα πήγαινε καλά και το μπάσκετ είχε θετικά αποτελέσματα.

Κάθε φορά συμβαίνει το ίδιο πράγμα με τον πρωταγωνιστή να είναι διαφορετικός. Ο κόσμος είναι λογικό να απογοητεύεται και να ενθουσιάζεται υπερβολικά, αλλά αντιδράσεις όπως αυτές δεν κάνουν καλό στο κλαμπ. Δικαίως αρκετοί αναρωτιούνται τι θα συνέβαινε εάν ο Ολυμπιακός δεν έκανε αυτή την πορεία στην Ευρώπη και η ομάδα μπάσκετ κατακτούσε την Euroleague.

Σε δύσκολες καταστάσεις αυτό που χρειάζεται είναι καθαρή σκέψη και ψυχραιμία, διότι με τέτοιες αντιδράσεις ταράσσεται η ενότητα του συλλόγου. Άλλωστε δεν είναι μακρινές οι εικόνες με τον Μπαρτζώκα και τον Παπανικολάου να πανηγυρίζουν το γκολ του Ελ Κααμπί, ή τον Μεντιλίμπαρ να βρίσκεται στο ΣΕΦ. Όπως ο κόσμος θα πρέπει να έχει κατά νου πως η αποτυχία είναι μέσα στον αθλητισμό και λάθη θα γίνονται πάντα. Φυσικά, όμως, καμία ομάδα δεν παίζει μόνη της, υπάρχουν και οι αντίπαλοι που βγάζουν αντίδραση και αυτό συνέβη στο μπάσκετ, αυτό συνέβη και στο ποδόσφαιρο και θα συμβεί και στο μέλλον.