Βραδιά βραβείων στο Έναστρον

Απονεμήθηκαν χτες, Παρασκευή, τα βραβεία Κλεψύδρα και Έναστρον καθώς και η τιμητική διάκριση στη μνήμη του Νίκου Παπαγεωργίου

Βραδιά βραβείων στο Έναστρον

Λογοτεχνική βραδιά βραβείων στο βιβλιοκαφέ Έναστρον της οδού Σόλωνος, χτες Παρασκευή, 28 Ιουνίου.

Η λογοτεχνική συντροφιά Έναστρον απένειμε το νεοσύστατο βραβείο μεταφρασμένης πεζογραφίας Έναστρον στο μυθιστόρημα «Η τριλογία της Κοπεγχάγης», σε μετάφραση Κατερίνας Σχινά από τις εκδόσεις Πατάκη και τα μέλη της επιτροπής του βραβείου Κλεψύδρα βράβευσαν το μυθιστόρημα της Χρύσας Φάντη «Οδός Ευτυχίδου».

May be an image of 2 people and text

Κατερίνα Σπυροπούλου, Χρύσα Φάντη, «Οδός Ευτυχίδου»

Ενδιάμεσα δόθηκε η τιμητική διάκριση στη μνήμη του Νίκου Παπαγεωργίου στην Ασημένια Σαράφη για το βιβλίο της «Ο παππούς δεν θα ψηφίσει φέτος» των εκδόσεων Κλειδάριθμος.

May be an image of 9 people

Βραβείο Έναστρον: Από αριστερά, Ματίνα Δαμιτζόγλου, Γιώτα Κόκκινου, Ελένη Συκιώτη, Μαρία Δαμιτζόγλου, Βίλη Μανωλιού, Κατερίνα Μπούρα, Κλειώ Ζαχαριάδη, Ειρήνη Σαββαΐδη, Νατάσα Κακαρούνα

Το βραβείο Έναστρον παρέλαβε για λογαριασμό των εκδόσεων Πατάκη η διευθύντρια μάρκετινγκ Κλειώ Ζαχαριάδη, ενώ το βραβείο Κλεψύδρα δόθηκε στην Χρύσα Φάντη από την Κατερίνα Σπυροπούλου, Δρ. Αναπληρώτρια Ακολούθου Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας, Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.μέλος της επιτροπής του βραβείου, η οποία προλόγισε το βιβλίο και συζήτησε με την συγγραφέα.

May be an image of 2 people

Μαρία Νικολαΐδου και Έφη Ριζά

Έδωσαν το παρών τα μέλη της λογοτεχνικής συντροφιάς Έναστρον, η Έφη Ριζά, εκδότρια του περιοδικού Κλεψύδρα, η συγγραφέας Τέσυ Μπάιλα και ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης.

May be an image of 1 person

Ασημένια Σαράφη, «Ο παππούς δεν θα ψηφίσει φέτος»