Ένα ελληνικό καλοκαίρι με τον Καμύ - Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη κυκλοφορεί στα Γαλλικά

Οι εκδόσεις Emmanuelle Collas συστήνουν το «Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι» στο Γαλλικό κοινό

Ένα ελληνικό καλοκαίρι με τον Καμύ - Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη κυκλοφορεί στα Γαλλικά

Το μυθιστόρημα Συλλαβίζοντας το Καλοκαίρι που εκτυλίσσεται στη σημερινή Μύκονο με πρωταγωνιστή τον Αλμπέρ Καμύ, κυκλοφορεί την Παρασκευή, 24 Μαΐου, στα γαλλικά και γαλλόφωνα βιβλιοπωλεία όλου του κόσμου με τον τίτλο Un été grec avec Camus από τις εκδόσεις Emmanuelle Collas.

Το μυθιστόρημα αυτό εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2009 από τις εκδόσεις Πατάκη, ενώ στη συνέχεια επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το 2014. Είναι ένας ύμνος στο Ελληνικό καλοκαίρι, στην λογοτεχνική αθανασία, στο χρόνο που δεν χάνεται, στην έννοια της αρχής και του τέλους, στη δεύτερη ευκαιρία, που πάντα θα δίνεται. Το βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη κυκλοφορεί σε μετάφραση της Βασιλικής Λούκου, θεωρημένης από τον ίδιο τον συγγραφέα και την εκδότρια Εmmanuelle Collas.

Το «Συλλαβίζοντας το Καλοκαίρι», χάρισε στον Δημήτρη Στεφανάκη τα διάσημα του Ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας για την προσφορά του αυτή στα Γαλλικά Γράμματα.

Η κυκλοφορία του βιβλίου στα Γαλλικά, γιορτάζεται στο γαλλόφωνο βιβλιοπωλείο της Αθήνας, το «Λεξικοπωλείο», Στασινού 13, Πλατεία Προσκόπων, στο Παγκράτι. Ο συγγραφέας θα περιμένει τους φίλους του στο βιβλιοπωλείο από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ και θα υπογράψει αντίτυπα από τη γαλλική έκδοση.

May be an image of 2 people and text that says "IM Dimitris Stefanakis Un Unété ete gree avec Camus ROMAN EN DÉDICACE Συλλαβίζοντας to καλοκαίρι ักวจาม VENDREDI, 24 MAI 2024 19:00-21:00- 21:00 LEXIKOPOLEIO STASINOU 13, ATHENES Téi: 21 0723 1201 LEXIKOPOLEIO"