Netflix: Οι 5 σειρές που όλοι βλέπουν ξανά και ξανά

Οι πέντε σειρές που δεν βαριέται ποτέ το κοινό του Netflix; Σύμφωνα με τη λίστα που έφτιαξε η Daily Mail.

Netflix: Οι 5 σειρές που όλοι βλέπουν ξανά και ξανά

Ποιες είναι;

Η συνδρομητική πλατφόρμα του Netflix διαθέτει ένα εντυπωσιακό portfolio από παραγωγές που έγιναν ανάρπαστες και έγραψαν τηλεοπτική ιστορία. Ποιες είναι, όμως, οι πέντε σειρές που δεν βαριέται ποτέ το κοινό του Netflix; Σύμφωνα με τη λίστα που έφτιαξε η Daily Mail είναι οι παρακάτω:

  • Wednesday – 252.100.000 προβολές

Το Wednesday έχει χαρακτηριστεί ως ένα μοναδικό μείγμα φαντασίας-τρόμου-μυστηρίου-κωμωδίας – αλλά έχει περιγραφεί πρώτα και κύρια ως μια σειρά ενηλικίωσης. Η πρώτη σεζόν των 8 επεισοδίων ακολουθεί τα χρόνια της Wednesday Addams ως μαθήτριας στην Ακαδημία Nevermore. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη που έδωσε στη δημοσιότητα το Netflix, «η σειρά είναι ένα διερευνητικό μυστήριο με πολλά μεταφυσικά στοιχεία που παρουσιάζει τα φοιτητικά χρόνια της Γουένσντεϊ Άνταμς στην Ακαδημία Νέβερμορ. Η Γουένσντεϊ προσπαθεί να τελειοποιήσει τις νέες της τηλεπαθητικές ικανότητες, να αποτρέψει μια σειρά από κτηνώδεις δολοφονίες που έχουν σπείρει τον τρόμο στην πόλη και να επιλύσει ένα μεταφυσικό μυστήριο στο οποίο μπλέχτηκαν οι γονείς της πριν από 25 χρόνια, ενώ παράλληλα έρχεται αντιμέτωπη με τις νέες και πολυσύνθετες σχέσεις στο Νέβερμορ».

  • Stranger Things, 4η σεζόν – 140.700.000 προβολές

Η ιστορία του Stranger Things είναι γνωστή και δεν θα γίνει εδώ κάποια εκτενής ανάλυση. Ο Βέκνα είναι ο νέος κακός και η καλύτερη εχθρική φιγούρα μέχρι τώρα που έχει περάσει από την σειρά. Η παρέα του Μάικ καταστρώνει σχέδια για το πως θα περιορίσει την νέα απειλή που τους έχει βρει. Ωστόσο αυτή την φορά η Ελ δεν έχει τις δυνάμεις της και τα πράγματα κυλούν εκτός ελέγχου. Όλο το Χόκινς προετοιμάζεται για μια ακόμα επική μάχη. Στην πιο ευάλωτη στιγμή τους, μια νέα τρομακτική απειλή αναδύεται και τους φέρνει ενώπιον ενός σατανικού μυστηρίου που εάν λυθεί ίσως να βάλει τέλος μια και καλή στις τερατουργίες του Upside Down.

  • Monster: The Jeffrey Dahmer Story – 115.600.000 προβολές

Η σειρά Monster: The Jeffrey Dahmer Story προσπαθεί να ερευνήσει την προσωπικότητα του Jeffrey Dahmer, ο οποίος διέπραξε από το 1978 έως το 1991 δεκαεπτά μακάβρια εγκλήματα. Η σειρά ψηλαφεί τα παιδικά χρόνια του Jeffrey Dahmer, τις σχέσεις με την οικογένειά του, προσεγγίζει τον δύσκολο, αθόρυβο και απαθή χαρακτήρα του και έχει στόχο να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο παζλ με κέντρο την ψυχοσύνθεση και την προσωπικότητα του Ντάμερ αξιοποιώντας ως ψηφίδες, γεγονότα, εικασίες, περιστατικά και λεπτομέρειες όλων των αποτροπιαστικών του εγκλημάτων του.

  • Bridgerton, 1η σεζόν – 113.300.000 προβολές

Το βασισμένο στα μυθιστορήματα της Αμερικανίδας συγγραφέως, Julia Quinn, Bridgerton, είναι ένα δράμα εποχής, με την ιστορία να εκτυλίσσεται στο Λονδίνο του 1814. Η σειρά ακολουθεί την 21χρονη Daphne Bridgerton, την μεγαλύτερη κόρη μιας ισχυρής οικογένειας, που παρουσιάζεται στην βασιλική αυλή με σκοπό την αναζήτηση συζύγου.

Η «αγορά» του γάμου στο κοσμικό Λονδίνου του 1814 είναι ανταγωνιστική, αλλά μετά από τα διθυραμβικά σχόλια της βασίλισσας, η Daphne ξέρει ότι οι προτάσεις δεν θα αργήσουν έρθουν. Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο υπερπροστατευτικός, άσωτος αδερφός της απορρίπτει όλους τους μνηστήρες ως ακατάλληλους.

Την ίδια στιγμή, ο Simon Basset, νεαρός Δούκας του Χέιστινγκς, αντιμετωπίζει τις πιέσεις της οικογένειάς του να παντρευτεί, παρά τη θέλησή του.

Όταν οι δύο πρωταγωνιστές συναντιούνται, αποφασίζουν να λύσουν τα προβλήματά τους, παριστάνοντας ότι αναπτύσσουν μεταξύ τους μια ρομαντική σχέση: Έτσι, οι μετοχές της Daphne στην «αγορά» θα αυξηθούν, ενώ ο Simon θα κερδίσει την πολυπόθητη ελευθερία του.

Όλα αυτά ενώ κάποιος με το ψευδώνυμο Lady Whistleblower δημοσιοποιεί κάθε ρομαντική αποτυχία της Daphne, σε μια κουτσομπολίστικη φυλλάδα της υψηλής κοινωνίας.

  • The Queen’s Gambit – 112.800.000 προβολές

Η 9χρονη Μπεθ μένει ορφανή, όταν η μητέρα της τρακάρει με το αμάξι στο οποίο επέβαιναν και καταλήγει σε ένα ίδρυμα θηλέων, όπου θα μάθει να παίζει σκάκι, στο υπόγειο, μαζί με τον επιστάτη του ιδρύματος. Όταν εκείνος καταλάβει ότι πρόκειται για μια εκπληκτική παίκτρια με κοφτερό μυαλό και μεγάλη αυτοπεποίθηση, την βοηθάει να βρει τον δρόμο της προς την επιτυχία. Ωστόσο, ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αφού η Μπεθ σύντομα εθίζεται σε χάπια και αλκοόλ για να ξεπεράσει το άγχος που της δημιουργεί η επιθυμία της για νίκη, καθώς και το τραύμα του παρελθόντος από τον χαμό της μητέρας της.

Στην πορεία κατάκτησης του ονείρου, θα την βοηθήσει η θετή της μητέρα, η οποία παλεύει και αυτή με τους δικούς της δαίμονες: το αλκοόλ, το μανιώδες κάπνισμα, τα απωθημένα της μικρής της ηλικίας και με τον διαλυμένο της γάμο.