Σε μια και μοναδική επιθεώρηση έπαιξε στη ζωή του ο Αλέκος Αλεξανδράκης

Χρειάστηκε να φτάσουμε στα χρόνια του '80, για να δούμε τον Αλεξανδράκη στο σανίδι της επιθεώρησης

Σε μια και μοναδική επιθεώρηση έπαιξε στη ζωή του ο Αλέκος Αλεξανδράκης

Η δέκατη επιθεώρηση του «Ελεύθερου θεάτρου» ανέβηκε στο «Θέατρο Αλίκη» το καλοκαίρι του 1984. Το Ελεύθερο Θέατρο που μετονομάστηκε σε Ελεύθερη Σκηνή, είχε δημιουργηθεί μέσα στη δικτατορία από μια ομάδα νέων ηθοποιών: Σταμάτης Φασουλής, Άννα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Αρζόγλου, Γιώργος Σαμπάνης, Υβόνη Μαλτέζου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Νίκος Σκυλοδήμος, Μίμης Χρυσομάλλης, Νένα Μεντή, Σταύρος Μερμήγκης και πολλοί άλλοι. Οι παραστάσεις τους -κυρίως επιθεωρήσεις- άλλαξαν τα θεατρικά ήθη της εποχής αμφισβητώντας την καθεστηκυία τάξη του θεάτρου.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης υπήρξε βασικός συνεργάτης και συντελεστής της επιτυχίας τους έχοντας γράψει τη μουσική, σε όλες σχεδόν, τις επιθεωρήσεις τους.

“Ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε”

Στην επιθεώρηση «Ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε», συμμετείχε ο Αλέκος Αλεξανδράκης. Για πρώτη και τελευταία φορά στην πολύχρονη καριέρα του τίμησε με την παρουσία του το σανίδι της επιθεώρησης. Αυτό έγινε το καλοκαίρι του 1984.

Στη φωτογραφία εικονίζεται ανάμεσα στην Άννα Παναγιωτοπούλου και τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Μαζί τους και ο Τάσος Πεζιρκιανίδης, η Μίνα Αδαμάκη, ο Σταμάτης Φασουλής, η Όλια Λαζαρίδου και ο Μίμης Χρυσομάλλης.

May be an image of 6 people