Δωρεάν Wi Fi σε Κνωσσό, Σπιναλόγκα, Αρχαιολογικά Μουσεία Ηρακλείου, Ελεύθερνας
Σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, η COSMOTE ανέλαβε τον εξοπλισμό με δωρεάν Wi-Fi μεγάλων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων (και) στην Κρήτη.
Η Κρήτη φιλοξενεί μερικούς από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στη χώρα και σε τέσσερις απ’ αυτούς οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν δωρεάν ασύρματο internet. Για να μπορούν να μοιράζονται και να “ανεβάζουν” τα όσα βλέπουν, τα όσα μαθαίνουν, για να διαφημίζουν με τον τρόπο τους την Ελλάδα ή ακόμη και για να αναζητήσουν πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.
Οι τέσσερις αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της Κρήτης που θα παρέχουν δωρεάν Wi-Fi στους επισκέπτες τους είναι:
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσσού
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Η Σπιναλόγκα
Το Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας
Ασύρματο ίντερνετ έχουν ήδη το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Ακρωτήρι Σαντορίνης, οι Δελφοί, η Δήλος, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, οι υποδομές και στην Ακρόπολη.
Ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου δήλωσε: «Ο πολιτισμός, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία, είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη της Ελλάδας. Ο εκσυγχρονισμός της προβολής τους και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, δίνουν πολλαπλές δυνατότητες στους επισκέπτες και διευκολύνουν την πρόσβαση στην πολιτιστική μας κληρονομιά από κάθε σημείο του κόσμου. Η επένδυση στον πολιτισμό, είναι επένδυση στο μέλλον της πατρίδας μας».
Ο Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης σχολίασε: «Ο ελληνικός πολιτισμός είναι ανθρωποκεντρικός πολιτισμός και ο άνθρωπος, από τη φύση του, θέλει να μαθαίνει αλλά και να μοιράζεται. Ο άνθρωπος θέλει να μεταδώσει την εμπειρία του και βρίσκει τρόπους -με τη νέα τεχνολογία- διαδικτυακούς τόσο για την ξενάγηση, όσο και για την παρουσίαση των αρχαίων αντικειμένων και τόπων».
«Η τεχνολογία παραμένει αρωγός, ώστε να ενισχύσουμε την επαφή με τη γνώση και την ιστορία μας, αλλά και να αναδείξουμε το σύγχρονο προφίλ της Ελλάδας διεθνώς» τόνισε ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών του Ομίλου ΟΤΕ, Στέφανος Θεοχαρόπουλος.