Όταν ο Σον Κόνερι φορούσε ερυθρόλευκη φανέλα με το «7»!
Διαβάστε για μια άγνωστη στον πολύ κόσμο πτυχή της ζωής του αγαπημένου ηθοποιού Σον Κόνερι που πέθανε σήμερα (31/10) το πρωί.
Ο αγαπημένος ηθοποιός Σον Κόνερι, ο άνθρωπος που υποδύθηκε τον κινηματογραφικό ήρωα Τζέιμς Μποντ, έφυγε από τη ζωή σήμερα (31/10) το πρωί στα 90 του χρόνια.
Αυτό που λίγοι ή μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν για τη ζωή του διάσημου πρωταγωνιστή είναι ότι στα νιάτα του ο Κόνερι είχε σχέση με τον αθλητισμό, καθώς έπαιζε ποδόσφαιρο σε μια τοπική σκωτσέζικη ομάδα.
Ολυμπιακός: Αλλαγές ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ με Παναθηναϊκό
Συγκεκριμένα το 1950 ο νεαρός Σον αγωνιζόταν στην Μπόνιριγκ Ρόουζ που είχε ιδρυθεί το 1890 και είχε την έδρα της στη συνοικία Μιντλόθιαν του Εδιμβούργου. Φορούσε ερυθρόλευκες φανέλες με οριζόντιες ρίγες και ο ψηλός μελαχρινός Σκωτσέζος που επρόκειτο να κατακτήσει τον κόσμο μέσω της Έβδομης Τέχνης αγωνιζόταν ως δεξιός εξτρέμ με το νούμερο 7 στην πλάτη!
Δεν ήταν κάτι εξαιρετικό από τεχνικής άποψης, αλλά το μπόι του και τα σωματικά του προσόντα τραβούσαν το μάτι. Ο ίδιος ο Κόνερι αργότερα είχε επιβεβαιώσει ότι η Ιστ Φάιφ τον είχε ζητήσει επισήμως, ωστόσο δεν είχε υλοποιηθεί η μεταγραφή. Επίσης υπήρχαν φήμες και ότι τον παρακολουθούσε η Σέλτικ, αλλά μέχρι εκεί...
Πάντως αποδεδειγμένα υπήρξε ενδιαφέρον και από μεγάλη ομάδα που όμως δεν καρποφόρησε. Για την ακρίβεια, το καλοκαίρι του 1953 η Μπόνιριγκ Ρόουζ έκανε περιοδεία στη βόρεια Αγγλία και έπαιξε ένα φιλικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», Ματ Μπάσμπι, έμεινε εντυπωσιασμένος από το «7» της σκωτσέζικης ομάδας και μετά το τέλος του αγώνα τού πρότεινε ένα συμβόλαιο 25 λιρών την εβδομάδα, μεγάλο ποσό για την εποχή εκείνη.
Ο Σον Κόνερι αρνήθηκε, εξηγώντας αργότερα: «Ήθελα πάρα πολύ να δεχθώ, επειδή λάτρευα το ποδόσφαιρο. Αλλά ήξερα ότι ένας ποδοσφαιριστής μεγάλης κλάσης θα έχει τερματίσει την πορεία του στα 30 του και εγώ ήμουν ήδη 23. Αποφάσισα λοιπόν να γίνω ηθοποιός και αυτό αποδείχθηκε μια από τις πιο σοφές επιλογές της ζωής μου».
Και κάπως έτσι το ποδόσφαιρο έχασε έναν ακόμα παίκτη, αλλά η τέχνη της ηθοποιίας κέρδισε έναν σπουδαίο, έναν κορυφαίο καλλιτέχνη...