Έλβις Πρίσλεϊ «Το ροκ εν ρολ δεν είναι υστερία, είναι αγωνία!»

Ο Έλβις που πέθανε στις 16 Αυγούστου 1977 εξακολουθεί να συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο

Έλβις Πρίσλεϊ «Το ροκ εν ρολ δεν είναι υστερία, είναι αγωνία!»

.

«Είμαι ένας κάποιος Έλβις που αύριο μπορεί να μην είμαι πρώτο όνομα ή και παραγκωνιστώ από ένα σωρό νέους, που θα εξωτερικεύουν - καθένας ίσως με το δικό του τρόπο - αυτό που τώρα ενσαρκώνω εγώ...Το "ροκ εντ ρόλ", όμως, δεν πρόκειται να σβήσει . Είναι συμπυκνωμένη μέσα σε αυτό η διάχυτη ανησυχία μιας γενιάς, που αναζητά μες στις περιπλανήσεις της , κάποιο σταθερό σημείο, για να ξεκουραστεί και να ελπίσει». Λόγια του βασιλιά του ροκ εντ ρολ στον δημοσιογράφο Αλέκο Λιδωρίκη το 1960. Μια συνέντευξη που έγινε στο Χόλιγουντ, σε στούντιο που γυριζόταν μια από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες της εποχής εκείνης.

«Δεν είναι υστερία αυτό που κρύβεται μέσα στο "ροκ". Είναι αγωνία», ξεκαθάρισε ο Πρίσλεϊ, όταν ο έλληνας δημοσιογράφος χαρακτήρισε εμμέσως υστερική την έκφραση του ροκ εντ ρολ. «Δεν έχετε προσέξει, ίσως, τις κινήσεις αυτού του ιστορικού χορού, όπως τον ονομάσατε..Δεν είναι υστερία αυτό που κρύβεται μέσα στο "ροκ". Είναι αγωνία... Είναι η προσπάθεια ενός δεσμώτη να φύγει από κάπου, να ξανοιχτεί προς το κάτι άλλο, αναζητώντας το μυστικό της ευτυχίας».

Τάδε έφη ο Έλβις Πρίσλεϊ που χαρακτήρισε το Χόλιγουντ ένα πραγματικό πίθο Δαναΐδων κσι πσραδέχτηκε πως το απερίγραπτο παραλήρημα του κοινού με όσα καλά μπορεί να σημαίνει για τον καλλιτέχνη, καταντά στο τέλος κουραστικό.

Ο Αλέκος Λιδωρίκης από το 1945 έως το 1960 έμεινε στις ΗΠΑ όπου εργάσθηκε στα Στούντιο της "Τουέντιεθ Σέντσουρι Φοξ" γνωστότερη ως "20th Fox" και για την Τηλεόραση. Συγχρόνως δημοσιογραφεί στον «Εθνική Κήρυκα» της Νέας Υόρκης και είναι ανταποκριτής των αθηναϊκών εφημερίδων «Τα Νέα» (1948-49 και 1956-58) και «Ακρόπολις» και «Απογευματινή» (1952-1960). Οι συνεντεύξεις του με τα πολιτικά πρόσωπα της Αμερικής της εποχής εκείνης (Αιζενχάουερ, Στήβενσον, 'Ατσεσον, Χούβερ κα) θεωρούνται ιστορικές. Τα νέα αστέρια του Χόλιγουντ (Μαίριλυν Μονροέ, Τζέιν Ράσελ, Σούζαν Χαίγουορθ, Έλβις Πρίσλεϋ και τόσοι άλλοι) «μίλησαν» τότε μέσα από τις συνεντεύξεις του Λιδωρίκη στο ελληνικό κοινό.

Στοιχεία αντλήθηκαν από το ΑΠΕ-ΜΠΕ