Η Λυρική Σκηνή στηρίζει το Άσυλο Ανιάτων
Έμπρακτη στήριξη από καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Άσυλο Ανιάτων.
Το Άσυλο Ανιάτων φιλοξένησε ομάδα καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίοι προσέφεραν στους περιθαλπόμενους του Ασύλου την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία μίας παράστασης όπερας.
Η επίσκεψη των καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στις εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη.
Ολυμπιακός: Ο Φουρνιέ κάνει τη διαφορά
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στηρίζει επί σειρά ετών το Άσυλο Ανιάτων με παραστάσεις υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα συνομιλεί με τους ωφελούμενους και τους εισάγει στον κόσμο του λυρικού θεάτρου.
Η θεραπευτική ιδιότητα της μουσικής και η εξωστρέφεια ενισχύουν την ποιότητα ζωής των ενοίκων και συμβάλουν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που φέρνει η αναπηρία στη ζωή τους.
Η Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, μίλησε για την επίσκεψη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Άσυλο Ανιάτων αναφέροντας: «Η διαχρονική προσφορά των καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι συγκινητική και ουσιαστική. Σε κάθε τους επίσκεψη μας μαγεύουν με τις υπέροχες φωνές τους, το ταλέντο, την ευαισθησία, το brio και την κίνησή τους. Ευχαριστούμε θερμά την κα Αγγελοπούλου, τον κ. Μπερή και την υπόλοιπη ομάδα των καλλιτεχνών που μας προσφέρουν γενναιόδωρα στιγμές αξέχαστες, εναποθέτοντας τις πανέμορφες φωνές και το ταλέντο τους στις ψυχές των περιθαλπόμενων του Ιδρύματός μας».
Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιάτων: Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη ασθενών οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.)
Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 129 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 ανθρώπους.