Ο Τόνι Μπένετ δεν είναι Σινάτρα
Τραγουδιστής ή ζωγράφος ο Τόνι Μπένετ δεν ευτύχησε ποτέ να είναι ο εαυτός του
Ο Θεός τον ευλόγησε με μια φύση ανθεκτική απέναντι στο θάνατο και ο Τόνι Μπένετ ή Άντονι Ντομινίκ Μπενεντέντο, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, προικισμένος με το χάρισμα της φωνής αλλά και με ένα χέρι που μπορούσε να σχεδιάσει και να απεικονίσει τον κόσμο, διέγραψε ένα εντυπωσιακό σε διάρκεια κύκλο πραγμάτων.
Αυτός ο ιλουστρασιόν καλλιτέχνης γράφτηκε στο βιβλίο Γκίνες, ως ο γηραιότερος άνθρωπος που εξέδωσε άλμπουμ με καινούργιο υλικό, σε ηλικία 95 ετών και 60 ημερών. Ως εδώ καλά, όμως αν δει κανείς την καριέρα του από το 1951, όταν ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο μέχρι σήμερα, θα αναγνωρίσει απλώς ένα τραγουδιστή copy paste του Αμερικανικού θρύλου, που με όλα τα στραβά και τα ανάποδά του, λέγεται Φρανκ Σινάτρα.
Ολυμπιακός: Αυτό που λείπει από τον Ελ Κααμπί
Θρασύς μίμος αυτού του φαινομένου ο Μπένετ έπεισε υπερβολικά μεγάλο κοινό ότι είναι αντάξιος ή ακόμα και καλύτερος του Σινάτρα. Τον παραδέχονται ακόμα και σοβαροί μουσικοί αλλά οι μουσικοί όσο σπουδαίοι κι αν είναι, δεν γνωρίζουν απαραίτητα από τραγούδι.
Η τοποθέτηση της φωνής του, τα βοκάλ και το επιτηδευμένο τίμπρο του σμιλεύτηκαν έτσι ώστε να θυμίζουν απελπιστικά πολύ τη «Φωνή». Ο κατά τα άλλα συμπαθής Μπένετ παρά το πλήθος των θαυμαστών του θα μείνει πάντα στη σκιά του Φρανκ Σινάτρα και είναι απορίας άξιο πώς η ιδιόρρυθμη αμερικανική κοινωνία ανήγαγε σε είδωλο ένα τραγουδιστή κακέκτυπο.
Ίσως ο Σινάτρα, μέγιστος ερμηνευτής αλλά αμφιλεγόμενος ως άνθρωπος και ως προσωπικότητα προκαλούσε πάντα την ηθική εκείνων που επιμένουν να συνδέουν την καλλιτεχνική αξία με τον χαρακτήρα και τις αξίες του ατόμου. Ένα πάντως είναι σίγουρο: Ο Τόνι Μπένετ δεν είναι Σινάτρα.