Ολική Επαναφορά από το μεγάλο φαγοπότι - Τα μεθεόρτια

Πως να επανέλθεις από το hangover των εορτών

Ολική Επαναφορά από το μεγάλο φαγοπότι - Τα μεθεόρτια

Οι γιορτές θα πάρουν κι αυτές τη θέση τους στο παρελθόν και μπορεί σήμερα το πρωί να ζυγιστήκατε και να επιβεβαιώσατε το λόγο που το κουμπί στο παντελόνι δυσκολεύεται να συναντήσει πια την κουμπότρυπα αλλά μη βιαστείτε να αναζητήσετε την πιο ακραία αποτοξίνωση για να πετύχετε την επανένωση. Πριν λοιπόν απευθυνθείτε σe κάποιο γκουρού της διατροφής και από τύψεις καταναλώστε τα 5 αμύγδαλα και νερό που θα σας διατάξει, εσείς οι ίδιοι μπορείτε να επαναφέρετε το σώμα σας! Να επανέλθετε στη ρουτίνα φροντίδας που έχει ανάγκη ο οργανισμός έτσι ώστε να μην χρειαστεί τίποτα το βασανιστικό, τίποτα το ακραίο.

Χρειάζεται μόνο δυο πράγματα για να πάψει αυτή η δυσφορία και να επιστρέψει η ελαφρότητα:

Φρούτα -Λαχανικά: Την περίοδο των γιορτών είναι καθημερινότητα το τσιμπολόγημα γλυκών αφού βρίσκονται, ανερυθρίαστα, παντού στο σπίτι κάτω από διαφανείς πιατέλες. Αντ’ αυτού ετοιμάστε φυσικούς χυμούς από φρούτα όπως μανταρίνι, πορτοκάλι ή φρουτοσαλάτες με μήλα, μπανάνα. Προσθέστε αβοκάντο, ακτινίδιο, ρόδι για ακόμα περισσότερες ίνες και βιταμίνη Ε. Από την άλλη οι πράσινες σαλάτες με μαρούλι, σπανάκι ή σούπες λαχανικών με καρότα, κολοκύθα πλούσιες σε βιταμίνη Α και βιταμίνες είναι ό,τι πρέπει για να ξεκουραστούν τα νεφρά και το συκώτι. Προσπαθήστε να προσθέσετε μια ακόμα από αυτές τις υγιεινές επιλογές σε κάθε γεύμα. Αποθηκεύστε κομμένα ωμά λαχανικά στο μπροστινό μέρος του ψυγείου και φρούτα στον πάγκο όπου θα τα δείτε.

Νερό. Η ποσότητα των συνολικών υγρών που χρειάζεστε (όχι μόνο το νερό που πίνετε) εξαρτάται από πράγματα όπως η υγεία ή ο τόπος διαμονής. Πιθανότατα να είστε καλά αν δεν αισθάνεστε δίψα και η ούρηση είναι διαυγής ή ωχροκίτρινη. Επιλέξτε αφεψήματα βοτάνων και φροντίστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 φλιτζανια την ημέρα . Αντί να μετράτε, πιείτε ένα ποτήρι νερό με κάθε γεύμα αλλά και στο ενδιάμεσο. Πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση, επίσης.

Επιδιώξτε έναν μικρό, συγκεκριμένο στόχο υγιεινής διατροφής κάθε φορά. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας όταν τον κατακτήσετε. Μην προσπαθήσετε να κάνετε πολλές αλλαγές ταυτόχρονα. Επιλέξτε κάτι που δεν θα εκτροχιάσει την προσπάθεια, όπως υγιεινό φαγητό, τσάι από βότανα ή ένα μασάζ.